Новини
13 Січня 2021
709

Близько 455 тисяч “ФОПів” і найманих працівників отримали держдопомогу минулого року

У Мінекономіки пообіцяли якнайшвидше надати кошти тим, хто подав заявки наприкінці 2020-го

Минулого року 455 тис. українських фізосіб-підприємців (ФОП) і найманих працівників отримали 8 тис. державної допомоги на карантині, повідомляє пресслужба Мінекономіки, з посиланням на міністра економіки Ігоря Петрашко.

Зазначається, що до початку 2021-го держава витратила на їх підтримку 3,6 млрд грн. Усього минулого року з цього приводу звернулися понад 480 тис. осіб. Іншими словами, решта 25 тис. отримають гроші вже цього року.

За словами міністра близько 25 тис. осіб подали заявки в останні дні старого року. “Тому з огляду на те, що розпочався новий бюджетний рік, вони отримають по 8 тис. грн цього року протягом короткого періоду”, — зазначив Петрашко.

І додав, що додатково до цих програм діють обмеження щодо перевірок, мораторій на перевірки. “Зрозуміло, мораторій на перевірки не діє на сфери, які стосуються  безпечності харчових продуктів чи на небезпечні виробництва”, — прокоментував міністр.

І наголосив, що на період карантину послаблено податкове навантаження на бізнес, вдосконалено програму “5-7-9”, впроваджено новий інструмент портфельних гарантій, реалізується цілий комплекс заходів щодо боротьби з безробіттям.

Нагадаємо, станом на початок грудня 2020 року у рамках держпрограми “Доступні кредити 5-7-9%” банками-партнерами Фонду розвитку підприємництва було укладено 275 нових кредитних угод на 520 млн грн.

Уже наприкінці минулого року Кабінет міністрів України прийняв постанову про внесення змін до державної програми “Доступні кредити 5-7-9%” — згідно з рішенням, програмою тепер можуть скористатися середні підприємства з річним доходом до €20 млн.

Раніше Investory News писали, що Кабінет Міністрів України виділив 6 млрд грн із Фонду боротьби з коронавірусом, щоб допомогти з виплатами людям, які втратили роботу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram