Новини
2 Червня 2022
708

Близько 17% бізнесу призупинили свою діяльність

До 30% частково втратили активність, якщо порівняти з довоєнним станом

Від початку повномасштабної війни близько 17% бізнесу по Україні призупинили свою діяльність, а 30% — частково втратили активність проти довоєнного стану, повідомляє пресслужба міністерства з посиланням на інтерв’ю міністра фінансів Сергія Марченка виданню Mind.

“Якщо орієнтуватися на внутрішнє опитування бізнесу, на дані якого спирається і Нацбанк, то зараз 17% бізнесу по Україні призупинило свою діяльність. І до 30% частково втратили активність, якщо порівняти з довоєнним станом”, — повідомив Марченко.

“У березні ситуація була значно гіршою. У квітні й травні ми бачимо, що ділова активність у країні пожвавлюється і бізнес поступово відновлює діяльність. Наразі малий і середній бізнес (I–III групи) можуть не сплачувати податки. Наприклад, III група замість 5% платить 2%. До того ж цю групу максимально розширено — і такий податок з обороту може платити чи не весь бізнес”, — зауважив Марченко.

Він наголосив, що держава зараз як ніколи підтримує бізнес. І тому потребує такої ж підтримки з боку бізнесу, аби якомога скоріше виграти цю війну. Це має бути двосторонній процес, з точки зору солідарної відповідальності.

Нагадаємо, що Національна валюта України значно зміцнилася. Курс гривні до євро на 1.06. становив 38,50 грн/€.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram