Новини
9 Квітня 2021
778

BlaBlaCar побудує в Україні інжиніринг-хаб на понад 50 осіб

Компанія планує масштабувати свій продукт на країни Латинської Америки

Фото: BlaBlaCar

Платформа для автодорожніх поїздок BlaBlaCar запустить в Україні великий інжиніринговий хаб, повідомляє Ain.ua з посиланням на пресслужбу компанії.

Зазначається, що українські розробники працюватимуть над розвитком і масштабуванням автобусного маркетплейса. Наразі в інжиніринговій команді BlaBlaCar в Україні працює близько 20 осіб. До кінця 2021-го року планується збільшення кількості технічних фахівців до 50-ти.

Як зазначили у компанії, наприкінці 2019 року BlaBlaCar в Україні вийшов за межі поїздок з попутниками та придбав Busfor — найбільший агрегатор автобусних поїздок в Центральній і Східній Європі.

“Це дозволило BlaBlaCar отримати унікальні технології дистрибуції, бронювання та продажу автобусних квитків, на яких побудований автобусний маркетплейс”, — йдеться у повідомленні.

За допомогою команди українських інженерів і, першою чергою, їх експертизі, якої до цього у компанії не було, BlaBlaCar зможе масштабувати продукт на інші країни та регіони, зокрема — країни Латинської Америки.

Як зазначив генеральний директор BlaBlaCar в Україні Олексій Лазоренко, в Україні є фахівці світового рівня з великим потенціалом, експертизою та досвідом, які здатні будувати глобальні продукти. “Їх би ми хотіли бачити частиною нашої команди”, — наголосив він.

У BlaBlaCar зазначили, що команда працюватиме над декількома завданнями. Зокрема:

• створення Global Distribution System (GDS) — системи, яка лежить в основі агрегатора автобусних поїздок. GDS дозволить автобусним перевізникам приєднатися до BlaBlaCar й опублікувати свої поїздки, а пасажирам — бронювати та купувати квитки;

• масштабування автобусного маркетплейса на інші країни. Сервісом BlaBlaCar користується понад 100 млн осіб у ​​Західній та Східній Європі, Туреччині, Індії, Латинській Америці, які отримають різноманітність транспортних рішень;

• працювати над поліпшенням продукту, створенням і підключенням нових функцій, які максимально задовольнять потреби перевізників і пасажирів, і зроблять пошук і придбання автобусних квитків простішим, зручнішим і надійнішим.

BlaBlaCar — платформа для автодорожніх подорожей, а також офіційних автобусних поїздок. Станом на квітень 2021 року кількість користувачів BlaBlaCar перевищує 100 млн осіб у 22 країнах світу.

На ринок України BlaBlaCar вийшов на початку 2014 року, придбавши український стартап “Подорожник”. На сьогодні кількість українських користувачів перевищує 5 млн осіб, а Україна увійшла у трійку найбільш швидко зростальних країн для BlaBlaCar у світі.

Про нову стратегію компанії можна прочитати в матеріалі “Нова версія BlaBlaCar: Як змусити людей їздити на роботу не поодинці”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram