Новини
21 Квітня 2021
780

BlaBlaCar купує українську компанію Octobus

Тепер поїздки із супутниками можна планувати й автобусом

Фото: BlaBlaCar

Фанцузький сервіс для автодорожніх поїздок BlaBlaCar залучив $115 млн інвестицій з оцінкою в $2 млрд. У межах раунду компанія повідомила про придбання української Octobus — хмарної платформи з автоматизації автобусних пасажирських перевезень, повідомляє AIN.UA з посиланням на пресреліз BlaBlaCar.

Згідно з інформацією, Octobus — хмарна платформа, за допомогою якої автобусні перевізники отримують можливість автоматизувати свої бізнес-процеси, від продажів і маркетингу до аналітики, бухгалтерії та управління автопарком.

Очікується, що завдяки спільним зусиллям Octobus і BlaBlaCar автобусні перевізники отримають ключовий функціонал, який допоможе їм бути конкурентоспроможними та збільшувати темпи розвитку в поточних ринкових умовах. Серед них можливість сформувати власний сайт і мобільний додаток для онлайн-продажів, власний кол-центр для продажів телефоном, а також мобільний додаток для водіїв і персоналу.

“Угода з Octobus дозволить BlaBlaCar прискорити цифровізацію ринку автобусних перевезень в Україні й масштабувати її в країни, де автобусні оператори все ще продають більшу частину своїх квитків офлайн на автостанціях і в касах. Своєю чергою, у користувачів BlaBlaCar з’явиться більше вибору для поїздок: поїздки із супутниками на особистих автомобілях або автобусні поїздки”, — йдеться в релізі.

Засновник і CEO Octobus Іван Кіров додав, що для автобусних перевізників система буде залишатися незалежним інструментом для управління інвентарем і бізнес-процесами, при цьому партнери BlaBlaCar зможуть користуватися сервісом безплатно.

BlaBlaCar — найбільша у світі платформа для автодорожніх поїздок (сайт і мобільний додаток для iOS і Android), яка об’єднує товариство супутників, а також офіційні автобусні поїздки.

Станом на квітень 2021 року кількість користувачів BlaBlaCar перевищує 90 млн осіб у 22 країнах світу.

BlaBlaCar офіційно представлений в таких країнах: Бельгія, Бразилія, Велика Британія, Угорщина, Голландія, Німеччина, Індія, Іспанія, Італія, Люксембург, Мексика, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сербія, Словаччина, Туреччина, Україна, Франція, Чехія і Хорватія.

На ринок України BlaBlaCar вийшов на початку 2014 року, купивши український стартап “Подорожник”. На сьогодні кількість українських користувачів перевищує 5 млн осіб.

Як писали раніше Investory News, платформа для автодорожніх поїздок BlaBlaCar запустить в Україні великий інжиніринговий хаб. Компанія планує масштабувати свій продукт на країни Латинської Америки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram