Новини
25 Вересня 2019
930

BlaBlaCar купує Busfor: Компанія розвиватиме онлайн-ринок автобусних перевезень

Тепер пасажири матимуть більше можливостей щодо вибору транспортних засобів під час подорожей

BlaBlaCar, найбільший у світі карпулінговий сервіс для міжміських поїздок, оголосив про об’єднання зусиль з компанією Busfor – сервісу з пошуку та купівлі автобусних квитків з понад 7 тис. перевізників у країнах Центральної та Східної Європи, а також в Україні, про це йдеться в офіційному прес-релізі BlaBlaCar.

“Об’єднавши зусилля з Busfor, BlaBlaCar отримає виняткові технології дистрибуції, бронювання та продажу автобусних квитків, до яких підключені автовокзали та автостанції в регіоні з населенням понад 300 млн осіб. Спільними зусиллями обидві компанії зможуть краще задовольняти потреби пасажирів і автобусних перевізників, а також прискорити темпи цифровізації автобусного ринку”, – зазначили у компанії.

І додали, що об’єднання зусиль BlaBlaCar і Busfor не передбачає скорочення співробітників компаній або припинення чинних партнерств. “Менеджмент обох компаній збереже свої позиції в рамках загальної структури”, – йдеться у повідомленні.

Інформація щодо фінансових деталей угоди наразі не розкривається. Зазначається, що для BlaBlaCar це рішення прийняте в рамках загальної стратегії розвитку: компанія прагне стати глобальним маркетплейсом для автодорожніх поїздок, об’єднавши на одній платформі карпулінгові та автобусні пропозиції, щоб дати пасажирам широкий вибір транспортних засобів.

“На автобусах зручно їздити популярними маршрутами, коли ціна залишається доступною, а сам квиток можна придбати завчасно. Карпулінгові пропозиції відрізняються різноманітністю маршрутів, охоплюючи навіть не популярні напрямки, при цьому вартість поїздки залишається низькою, а забронювати місце в авто можна в останній момент”, – пояснили у BlaBlaCar.

Там упевнені, що інтеграція транспортних рішень, які доповнюють один одного, залучить на платформу більше користувачів. “Це допоможе автовласникам простіше знаходити попутників, а перевізникам – пасажирів. Зрештою, і ті, й інші будуть ефективніше заповнювати вільні місця, а це означає, що BlaBlaCar продовжить скорочувати число автомобілів на дорогах, зменшуючи обсяг викидів СО2 в атмосферу”, – зазначили у компанії.

За словами Олександра Павловича, генерального директора Busfor в Україні, автобусні перевезення є одним з найдоступніших і гнучких видів транспорту в Україні. “Однак галузь та її основні гравці – перевізники та автобусні станції – потребують збільшення пасажиропотоку, перш за все, внаслідок залучення молодої й активної аудиторії, – упевнений він. – Доступ до багатомільйонної активної клієнтської бази BlaBlaCar, яка часто подорожує, могла би стимулювати ще більш динамічний розвиток онлайн-продажів автобусних квитків”.

У свою чергу Олексій Лазоренко, генеральний директор BlaBlaCar в Україні зазначив, що об’єднавши зусилля компанії зможуть продовжити та прискорити процес розвитку автобусного ринку, “роблячи його цифровим, сучасним і доступним”.

BlaBlaCar засновано у 2006 році у Франції. Сьогодні спільнота попутників BlaBlaCar перевищує 80 млн осіб у 22 країнах. Понад 25 млн осіб здійснюють поїздки за допомогою сервісу щоквартально. Інвестиційна оцінка компанії: $1,6 млрд.

На ринок України BlaBlaCar вийшов на початку 2014 року, купивши успішний український стартап “Подорожники” (засновник – Олексій Лазоренко). На сьогодні кількість українських користувачів перевищує 5 млн осіб, а Україна увійшла в топ-5 найбільш швидко зростаючих країн для BlaBlaCar у світі.

Busfor – технологічна платформа для ринку автобусних перевезень, що є лідером в області продажу онлайн-квитків на автобуси в Україні та країнах Центральної та Східної Європи. Флагманський продукт Busfor GDS (Global Distribution System) на сьогодні об’єднує рейси понад 7 тис. перевізників сумарною місткістю понад $4 млрд на рік. Дані рейси стають доступними для кінцевих пасажирів через мережу з понад 600 агентів, включаючи власні сайти та мобільні додатки Busfor, що налічують понад 7 млн користувачів щомісячно.

Нагадаємо, в середині серпня інтернет-сервіс з пошуку попутників BlaBlaCar закрив угоду щодо придбання одного з найбільших автобусних операторів Франції Ouibus, що належав державному ж/д перевізнику SNCF.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram