Новини
22 Квітня 2021
666

Бізнес змінює прописку: В Україні великі платники податків переїжджають у села

Більшість з них — займаються оптовою торгівлею

За останні чотири роки 55 компаній змінили місце реєстрації з великих міст на сільські об’єднані територіальні громади (ОТГ). Це 4% від усіх великих платників податків. Серед них ОККО, John Deere, BMW, Huhtamäki. Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

Половина компаній, які переїхали в села — 25 бізнесів — працює у сфері оптової торгівлі. Вісім підприємств залучені у сфері торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами або їх ремонту.

Зазначається, що для аналізу були взяті бізнеси, які є великими платниками податків. За останній рік обіг кожної компанії з переліку склав понад 1,65 млрд грн (€50 млн).

До місцевих податків і зборів, які будуть сплачувати великі платники податків, відносяться податок на майно, збір за місця паркування, туристичний збір. Також сплачуватиметься частина податку на доходи фізичних осіб із зарплати найманих працівників компаній.

Згідно з інформацією, громади можуть залучати бізнес різними методами:

• пільговою ставкою місцевих податків;

• допомогою в оформленні різних дозвільних документів;

• наданням у користування (чи оренду) земельних ділянок, рухомого та нерухомого майна;

• залученням місцевих мешканців до співпраці.

Як писали раніше Investory News, Міністерство фінансів України пропонує підвищити втричі — з 10 грн до 30 грн за 1 т — ставку екологічного податку на викиди двоокису вуглецю (CO2).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram