Новини
27 Серпня 2020
826

Бізнес Xiaomi продемонстрував стійкість попри коронакризу

Виторг компанії за перше півріччя 2020 року збільшився на 7,9%

Загальний виторг Xiaomi Corp. – четвертого виробника смартфонів у світі, склав 103,24 млрд юанів ($15 млрд), що на 7,9% вище аналогічного періоду минулого року.

При цьому валовий прибуток зріс на 22,3%, до 15,3 млрд юанів ($2,2 млрд), а операційний прибуток – на 30%, до 7,7 млрд юанів ($1,1 млрд), про це йдеться у фінансових даних компанії за другий квартал та перше півріччя 2020 року.

Зазначається, що чистий прибуток корпорації за звітний період скоротився на 0,7%, до 5,67 млрд юанів ($870 млн). “Попри вплив COVID-19 і величезні загальносвітові проблеми, диверсифікована бізнес-екосистема Xiaomi продемонструвала стійкість у першому кварталі 2020 року”, – зауважив представник компанії, згадавши, що і виторг, і прибуток показали кращі результати за початкові прогнози аналітиків.

Як зазначає Коммерсант, з посиланням на експертів, темпи зростання в середньостроковій перспективі залишатимуться на рівні двозначних значень, на фоні зростання ринкової частки й органічного зростання попиту на смартфони 5G, що пожвавить попит на смартфони в цілому.

“При цьому базовим сценарієм буде збереження тиску на Huawei, що знижуватиме його конкурентоспроможність, у порівнянні з іншими виробниками і, зокрема, другим за величиною китайським постачальником – Xiaomi»”– йдеться у повідомленні.

Так, за оцінками JPM, збереження тиску на Huawei може дозволити Xiaomi зайняти 18-20% китайського ринку, що в тому числі може істотно підвищити монетизацію інтернет-сервісів компанії.

Нагадаємо, у лютому Xiaomi, DiDi та ще 300 китайських компаній через коронавірус просили $8,2 мільярда у кредит, щоб пом’якшити наслідки пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram