Новини
29 Червня 2022
552

Біткоїн нижче $20 000: Експерти не виключають його подальшого падіння

Його курс може впасти до $13 тисяч

Біткоїн торгується близько позначки $20 тис. у середу, 29 червня, й аналітики не виключають подальшого падіння курсу криптовалюти, пише агентство Bloomberg.

Згідно з даними CoinDesk, за останні 24 години біткоїн подешевшав на 4,6%, його вартість на 14:40 за київським часом становила $20 059,44. Від початку поточного року криптовалюта втратила у ціні майже 57%.

Курс біткоїна впав до $17 560 18 червня, після чого повернувся до позначки $20 тис. і стабільно торгувався біля неї.

Багато експертів вважають, що ринок готовий до відновлення, проте криптовалютний сектор залишається під тиском у зв’язку з тим, що світові центробанки посилюють грошово-кредитну політику, знижуючи доступність ліквідності у фінансовій системі. Крім того, довіра інвесторів до криптовалют знизилася останнім часом у зв’язку з проблемами низки великих представників сектору.

“Більшість технічних індикаторів показує ймовірність вищу за середню, що біткоїн обвалиться перш, ніж досягне свого дна. Курс біткоїна може впасти до $12 500 — $13 000, що, на мою думку, стане чудовим плацдармом для відкриття інвесторами “довгих” позицій у криптовалюті”, — зазначає аналітик Fundstrat Марк Ньютон.

Нагадаємо, з ініціативи Державного бюро розслідувань провідні криптовалютні біржі заблокували обліковий запис росіян, які обходили санкції.

Через те, що криптовалюти Bitcoin і Ethereum стрімко втрачають ціну, майнери змушені позбуватися відеокарт, які раніше використовувалися для отримання прибутку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram