Новини
18 Листопада 2020
785

Біткоїн досяг нових вершин: Вперше з грудня 2017 року він коштує понад $18 000

Але експерти попереджають, що за подібним ралі на ринку завжди слідує зниження

Курс біткоїна вперше з грудня 2017 р. подолав позначку $18 тис., свідчать дані електронної криптовалютної біржі Coindesk.

За даними біржі, на 6:29 за київським часом курс криптовалюти досягав $18,174 тис. Згідно з даними порталу, її вартість дійшла до позначки у $18,156 тис.

Останній раз біткоїн коштував понад $18 тис. 8 грудня 2017 р. У той день на піку його вартість досягла $18,328 тис. Своєї максимальної ціни ($19,666 тис.) криптовалюта досягнула 17 грудня 2017 р.

Цього року біткоїн подорожчав більш ніж удвічі, нагадавши про динаміку 2017 р., коли він виріс на +1375% перед тим, як перейти до зниження на 70% наступного року.

Як зазначає Bloomberg, успіх найпопулярнішої криптовалюти обумовлений підвищеною зацікавленістю з боку Уолл-стріт: американська холдингова компанія Fidelity Investments влітку запустила біткоїн-фонд, а відомі фондові менеджери стали прихильниками криптовалюти. Так, наприклад, макроінвестор Пол Тюдор Джонс почав купувати біткоїни для хеджування ризиків від інфляції.

Крім того, в жовтні PayPal заявив, що дозволить користувачам зберігати й використовувати криптовалюту на своїй платформі.

Інтерес до криптовалюти помітний і з боку банків. Наприклад, JP Morgan, один із найбільших світових банків, вирішив вперше використовувати свою цифрову валюту JMP Coin для оплати.

Але деякі експерти ставляться до перспектив скептично й очікують “відкат”.

“Рівень від $18 тис. до $19 тис. — потенційний пік. Багато людей, особливо ті, хто купував на піку у 2017-2018 рр., швидше за все, будуть продавати на цих рівнях. Минулого року за великим ралі завжди слідувала корекція на 30-40%. Немає причин вважати, що цього разу все інакше”, — зазначив глава відділу розвитку бізнесу криптобіржі Luno Віджай Айяр.

Нагадаємо, китайський банк China Construction Bank, що входить до числа найбільших банків світу, випустить цифрові облігації, які можна буде купити за біткоїни. Це перше доступне інвесторам по всьому світу публічне розміщення цінних паперів на блокчейні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram