Новини
25 Вересня 2020
1 013

Bitcoin не втрачає популярності: Аналітики оцінюють його у $15 тисяч, митці — не менше $18 тисяч

Christie’s виставить на торги портрет найпопулярнішої криптовалюти

Головний стратег із сировинних товарів Bloomberg Intelligence Майк Макглоун вважає, що перша криптовалюта повинна оцінюватися в $15 тис. До таких висновків він прийшов, спираючись на динаміку зростання числа активних адрес з 2017 р., пише Cointelegraph.

“Хешрейт біткоіна продовжує зростати та на днях оновив історичний максимум. Збільшується також кількість активних адрес. Ключова метрика, що ілюструє прийняття, їх 30-денне середнє значення, відповідає ціні ближче до $15 тис., якщо вимірювати її на основі автомасштабування з 2017 р.”, — пояснив аналітик.

Макглоун продовжує дотримуватися оптимістичного погляду щодо перспектив біткоіна. Аналітик вважає, що перша криптовалюта виступає лідером у “зсуві парадигми в бік цифрових грошей і засобу накопичення” і допускає невисоку ймовірність альтернативних сценаріїв.

Тим часом аукціонний дім Christie’s виставить на торги фрагмент масштабної колекції Portrait of a Mind. Вона об’єднує 40 картин у формі дисків, кожна з яких містить вихідний код біткоіна — всього понад 12 млн цифр.

Роботу презентує проект Robert Alice лондонського художника Бенджаміна Джентілле. На створення 50-метрового арт-об’єкта він витратив три роки. Своє творіння автор називає “портретом Сатоши Накамото”.

Кожна картина містить рівно 322 048 цифр: код біткоіна та координати географічного місця. Локації виділені золотом і мають особливе значення для історії першої криптовалюти.

У Нью-Йорку з молотка піде один фрагмент — Block 21 (24,9472 ° N, 118,5979 ° E). До нього прив’язаний невзаємозамінний токен (NFT) на блокчейні Ethereum для підтвердження автентичності роботи. Художник розраховує виручити від $12 тис. до $18 тис.

Особливість роботи не тільки в її масштабності. За задумом, кожна картина повинна потрапити до окремого покупця, щоб у колекціонерів не було повного коду.

Першими власниками картин з колекції Portrait of a Mind стали CEO Binance Чанпен Чжао і голова Bloq Меттью Росзак.

Нагадаємо, Uniswap випустила свої токени UNI та роздала частину з них користувачам. У результаті вісім трейдерів отримали від 95 тис. до 245 тис. монет, а це від $250 тис. до $750 тис. за поточним курсом активу у $2,5.

А от Євросоюз має намір широко використовувати криптоактиви. Створюється фінансовий інструмент післякризового відновлення — фонд розміром у €750 млрд ($872 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram