Новини
2 Листопада 2022
327

Біля сховища ядерного палива ЗАЕС окупанти будують споруду

Призначення будівлі невідоме

Державна інспекція ядерного регулювання вимагає обмежити роботу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП) на Запорізькій атомній електростанції через незаконне будівництво, яке розпочали росіяни, повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що ДІЯРУ виявила порушення вимог законодавства України, норм, правил і стандартів ядерної та радіаційної безпеки на майданчику ССВЯП, яке є однією із семи ядерних установок на ЗАЕС. Йдеться про самовільне будівництво невідомої споруди, яке розпочали росіяни.

В інспекції наголошують, що такі дії є порушенням ліцензії на право здійснення діяльності на етапі життєвого циклу “експлуатація ядерної установки “Запорізька АЕС” та порушенням вимог до проведення модифікацій ядерних установок і порядку оцінки їх безпеки.

“До усунення вищезазначених порушень, відповідно до ст. 25 Закону України “Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку”, “Порядку здійснення державного нагляду за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки””, затвердженого Постановою КМУ від 13.11.2013 №824 та Положення про Державну інспекцію ядерного регулювання України, Держатомрегулювання вимагає обмежити експлуатацію ССВЯП Запорізької АЕС”, — повідомляє ДІЯРУ.

Інспекція також доручила НАЕК “Енергоатом” вжити заходів для збереження умов, необхідних для забезпечення безпеки праці, здоров’я персоналу, охорони навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, путін може перетворити нафту на зброю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram