Новини
4 Квітня 2020
814

Біля “Олімпійського” хочуть звести квартал багатоповерхівок

Замовник проекту — компанія “Інтерспорт” бізнесменів Олександра Меламуда та Гаріка Корогодського

У Києві на Черепановій горі біля НСК “Олімпійський” може з’явитися багатоповерховий житловий комплекс “Red Line”, у якому передбачені готельні апартаменти, повідомляє видання “Хмарочос”.

Зазначається, що рендери забудови цієї території були оприлюднені на сторінці Real Estate Market Awards, архітектурного конкурсу з житлової та комерційної нерухомості.

За словами проектувальників з архітектурної студії büro A24D, рішення цього комплексу було сформовано на прагненні закритися від шуму центра міста та при цьому максимально насолодитися його красою.

При цьому, площа будівництва — понад 200 тис. кв. м. Територія ЖК буде закритою та буде складатися із 11 будинків — від 8 до 23 поверхів, об’єднаних спільним стилобатом.

На стилобаті архітектори запропонували створити 17 різноманітних зон для відпочинку та ігор, зокрема, спортивне поле, дитячий майданчик та прогулянкову терасу з оглядовими майданчиками.

Готельні апартаменти планують розмістити на перших восьми поверхах кількох будинків. А для найзаможніших інвесторів проєктувальники пропонують три- та чотирирівневі пентхауси.

Зазначається, що замовник проекту — компанія “Інтерспорт” бізнесменів Олександра Меламуда та Гаріка Корогодського, яким також належить київський ТРЦ Dream Town.

У 2007 р. “Інтерспорт” орендувала цю ділянку на 15 років.

За даними “Хмарочос”, спочатку планувалось будівництво спортивно-розважального комплексу з критим 50-метровим басейном і житловими приміщеннями для спортсменів. У 2018 р. компанія саме для нього отримала дозвіл на проектування від Департаменту містобудування та архітектури.

Також зазначається, що восени минулого року ТОВ “Інтерспорт” намагалась отримати у ДАБІ дозвіл на будівництво комплексу, проте отримала відмову.

Нагадаємо, Investory News дізнавалися про ризики та переваги придбання житлової й комерційної нерухомості та розбиралися, чи реально стати власником будинку за кордоном.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram