Новини
20 Листопада 2019
862

Більше, ніж у СЕО: Японська IT-корпорація платить розробникам зарплатню у $1 мільйон

Так компанія бореться з конкурентами за цінні кадри

Японська телекомунікаційна корпорація NTT Group оголосила, що призначає оклади в $1 млн на рік для розробників, які працюватимуть в лабораторії компанії в Пало Альто. Це більше, ніж зарплата виконавчого директора корпорації Дзюна Саваді, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що всього компанія витратить на нових високооплачуваних співробітників додаткові $230 млн протягом п’яти років.

За словами Кадзухіро Гомі, глави дослідницького підрозділу NTT Group, ще кілька років тому такі зарплати у компанії були неможливими.

Загалом, у корпоративній культурі Японії не заведено призначати настільки високі зарплати. “Однак NTT Group довелося змінити свої погляди через загострення боротьби з американськими Google, Amazon, Alphabet і Apple за залучення талановитих розробників”, – пише видання.

І додає, що у цих компаніях річний оклад у $1 млн – поширена практика для IT-фахівців. А розробники штучного інтелекту там взагалі отримують до $6 млн на рік.

Збільшивши бюджет, компанія за п’ять років планує створити п’ять технологічних і бізнес-рішень, які зможе продавати на світовому рівні.

Крім того, планує працювати в трьох напрямках: криптографії, квантових комп’ютерах і розробці штучного інтелекту в області медицини для боротьби з вірусами.

Раніше Investory News писали, що популярний американський рекрутинговий сервіс Glassdoor опублікував рейтинг Топ-25 американських компаній з найвищими зарплатами. Очолює список компанія Palo Alto Networks, працівники тут в середньому отримують майже $171 тис. на рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram