Новини
31 Серпня 2021
513

Більше ніж продали: У серпні українці купили валюти на $250 мільйонів

Курс на міжбанку протягом тижня був спрямований у сторону послаблення гривні

За операціями фізичних осіб у серпні спостерігається переважання попиту над пропозицією іноземної валюти. З початку місяця чиста купівля інвалюти становила $250 млн. Про це розповів голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин у Facebook.

За його словами такі показники скоротили чистий продаж населенням іноземної валюти з початку року до $1,8 млрд.

“Закріплення тенденції до збільшення попиту населення на іноземну валюту обмежуватиме можливості даного сегмента ринку в підтримці балансу попиту та пропозиції на валютному ринку”, — зазначив він.

І додав, що чистий продаж іноземної валюти Нацбанком минулого тижня становив $20,5 млн, тоді як з початку року чиста купівля центробанком на міжбанківському ринку становила майже $1,2 млрд.

Міжнародні резерви НБУ, з урахуванням отриманих від МВФ коштів за результатами розподілу СПЗ, збільшилися до $31,5 млрд. Це дозволило досягти 100% відповідності міжнародних резервів НБУ мінімально необхідному рівню по композитним критеріям МВФ.

Крім того, обмінний курс на міжбанківському ринку протягом тижня перебував за помірним тиском у сторону послаблення гривні, знецінившись на 0,9% до 26,9 грн/$1.

“Це стало результатом переважання попиту на іноземну валюту зі сторони клієнтів банків, яке в середньому становило $22 млн на день і формувалося насамперед на строковому сегменті ринку”, — додав Данилишин.

Раніше Investory News писали, що станом на кінець липня чистий продаж валюти населенням з початку року перевищив $2 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram