Новини
28 Травня 2020
995

Більше не цікаві: Акції Netflix, Zoom та Amazon падають на фоні пожвавлення бізнесу

Інвестори перемикнули увагу на традиційних ритейлерів, круїзні та авіакомпанії

Акції популярних на час коронавірусної кризи онлайн-сервісів почали падати у середу, 27 травня – інвестори перемикнули свою увагу на інші галузі на фоні пожвавлення економіки, повідомляє CNBC.

Видання зазначає, що через пандемію та пов’язані з нею обмеження багато компаній перевели співробітників на “дистанційку”, а режим самоізоляції змусив залишатися вдома більшість людей.

“На фоні цього популярність онлайн-сервісів для роботи та розваг почала зростати разом з акціями відповідних компаній. Однак до кінця травня у США почали частково знімати обмеження, а економіка почала “оживати”, – пише видання.

У результаті акції Amazon і Netflix упали на 2,9% і 3,3% відповідно після того, як обидві компанії досягли максимумів у середині травня.

Ціна на акції фітнес-стартапу Peloton знизилася на 6,1%, акції видавців відеоігор Activision Blizzard і Electronic Arts – на 4,1% і 3,5% відповідно. А от відеосервіс Zoom втратив 4% після падіння на 8,5% на ранкових торгах.

За даними на 27 травня, всі 50 штатів Америки почали в різному ступені знімати обмеження. На фоні цього виросли акції традиційних ритейлерів Gap і Kohl’s – на 10%, круїзних компаній Carnival і Norwegian Cruise Line – на 4% і 4,9% відповідно, і авіакомпаній United і American – на 2,2% і 4,7 %.

Раніше Investory News писали, що за I квартал цього року кількість платних користувачів у світі найбільшого сервісу потокового відео за підпискою Netflix збільшилася на рекордні 15,77 мільйона, що обумовлено величезною кількістю людей, вимушених залишатися вдома.

А наприкінці квітня сервіс відеоконференцій Zoom для проведення онлайн-нарад повідомив, що число його щоденних користувачів збільшилося на 50% за попередні три тижні , склавши 300 млн осіб.

Найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon.com Inc збільшив виторг на 26% у першому кварталі 2020 року на фоні різкої активізації онлайн-торгівлі в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram