Новини
25 Січня 2022
562

Білорусь заявила про надання аварійної допомоги українській енергосистемі

Максимальна потужність становитиме 150 МВт

Білорусь надає аварійну допомогу українській енергосистемі, пише “БізнесЦензор” з посиланням на повідомлення Державного виробничого об’єднання електроенергетики “Біленерго”.

“Надання електричної потужності здійснюється на запит української сторони 25 січня з 11:00 до 18:00 у межах двостороннього договору про надання аварійної допомоги”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що максимальна потужність становитиме 150 МВт.

Як відомо, з 6 листопада 2021 року в Об’єднану енергосистему України здійснюється імпорт електроенергії лише з Білорусі.

За три місяці електроенергію в Україну постачали всього три компанії: “ТЕТ Груп” Віталія Бутенка, колишнього менеджера ДТЕК, “Трейденергоресурс” громадянина ОАЕ Таріяма Матара Мохамеда та Електро Ком’юніті.

При цьому “ТЕТ Груп” купувала електроенергію не напряму у білоруської “Біленерго”, а у компанії “Вектор Енерджі Інновейшн” з ОАЕ, якій належить інший імпортер — Трейденергоресурс.

За даними Укренерго, на січень 2022 року всю доступну потужність перетину між Україною та Білоруссю — 900 МВт — викупила “Трейденергоресурс” із вартістю 50 грн/МВт-г, або 33,48 млн грн за місяць.

За підсумками 2021 року імпорт електроенергії в Україну становив 1,1% від загального електроспоживання.

Як писали раніше Investory News, США готові сприяти Україні у гарантуванні її енергобезпеки та стабільності постачання енергоресурсів, зокрема для атомної енергетики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram