Новини
18 Листопада 2022
618

Білл Гейтс та Воррен Баффет назвали навичку, яка відрізняє успішних людей

Для бізнесу критично важливими є міжособистісне спілкування та організаційна комунікація   

Фото: Flickr

Якщо вам складно спілкуватися з іншими людьми, це впливає на моральний дух компанії, залучення співробітників, стратегію бренду — список можна продовжувати нескінченно. Міжособистісне спілкування та організаційна комунікація є критично важливими для будь-якого бізнесу. Найуспішніші підприємці-мільярдери неодноразово говорили про значення спілкування, пише News BBC.

Майже 10 років тому у статті BBC під заголовком “Білл Гейтс: навички, необхідні для досягнення успіху” співзасновник Microsoft сказав: “Комунікативні навички та вміння жити з різними типами людей дуже важливі. Інженерні інновації, як і багато інших інновацій, вимагають здатності співпрацювати та ділитися ідеями, а ще сидіти та розмовляти з клієнтами, приймати від них зворотний зв’язок і розуміти їхні потреби”.

Інвестор та засновник Berkshire Hathaway Воррен Баффет одного разу сказав аспіранту Стенфорда: “У вашому віці найкращий спосіб удосконалюватись — навчитися краще спілкуватися. Ви зможете досягти великих результатів у житті, якщо ви краще спілкуватиметеся. Єдиний диплом, який висить у моєму кабінеті, — це диплом з комунікацій, який я отримав від Дейла Карнегі 1952 року”.

Баффет продовжив: “Без хороших комунікативних навичок ви не зможете переконати людей слідувати за вами, навіть якщо ви бачите, що ховається за горою, а вони ні”.

Американський Forbes наводив результати дослідження Інженерного коледжу Карнегі-Меллона. Згідно з ним, лише 15% фінансового успіху насправді пов’язані зі знаннями чи технічними навичками. Інші 85% залежать від навичок ефективного спілкування та ведення переговорів.

Ефективне спілкування — це не одні розмови. Це вміння слухати історії інших, ставити запитання та знаходити в них глибину, сенс та відображення чужих потреб.

Нагадаємо, майже половину нових малих бізнесів під час війни відкривають жінки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram