Новини
21 Грудня 2022
397

Білл Гейтс скоро стане дідусем: Ця новина змінила його ставлення до благодійності

У передноворічному листі мільярдер поділився, як це вплине на його майбутнє 

Гейтс у 2022 році пообіцяв передати на благодійність майже весь свій статок у $103 млрд. У традиційному передноворічному листі філантроп розповів, як змінилося його ставлення до благодійності, після того, як він дізнався, що скоро стане дідусем, і чому “наші онуки зростуть у світі, який буде набагато гіршим”, повідомляє Inc.com.

“Нещодавно я почав дивитися на світ крізь нову призму, коли моя старша дочка повідомила неймовірну новину про те, що наступного року я стану дідусем”, — написав Гейтс у щорічному листі, який він публікує напередодні Нового року.

Старша донька Гейтса, 26-річна Дженніфер, розповіла, що вагітна у листопаді. Мільярдер та філантроп поділився, як новий досвід вплинув на його погляди на майбутнє, яке він хоче для онуків.

“Ця думка надає нового виміру моїй роботі, — пише він. — Коли я думаю про світ, у якому народиться мій онук, мене більше, ніж будь-коли, надихає можливість допомогти всім дітям та онукам на планеті отримати шанс вижити та процвітати”.

Фонд Білла та Мелінди Гейтс — друга за обсягом активів благодійна організація у світі з пожертвуваннями майже на $70 млрд. З 1994 року через цей фонд Гейтс пожертвував понад $50 млрд на викорінення хвороб, поширення освіти та просування ґендерної рівності.

Крім благодійності, Гейтс інвестував у стартапи на ранній стадії, які, на його думку, розробляють перспективні розв’язання проблем сьогоднішнього та завтрашнього дня. Це кліматичні дослідження та інновації в галузі екологічно чистої енергетики, починаючи від геоінженерії та закінчуючи розробкою експериментальних термоядерних реакторів.

У листі Гейтс ще раз сказав про свій план вийти зі списку найбагатших людей, наголосивши, що його намір виконується “повним ходом”. Однак він попередив, що глобальна благодійність зіткнеться із безпрецедентними проблемами найближчими роками.

Глобальні потрясіння, такі як пандемія COVID-19 і “військова спецоперація” росії в Україні, “сповільнюють і навіть звертають назад” більшу частину прогресу, досягнутого останніми роками, тоді як зростання інфляції та уповільнення економічного зростання змушують багатші країни скорочувати іноземну допомогу.

“За допомогою фонду та своєї особистої роботи я намагаюся переконатися, що, попри все, що відбувається, світ продовжує робити більше для допомоги найбіднішим”, — пише Гейтс. За його словами, центральним елементом його турботи про наступне покоління є зміна клімату.

“Я можу коротко резюмувати розв’язання проблеми зміни клімату: ми маємо усунути глобальні викиди парникових газів до 2050 року. Екстремальні погодні умови вже завдають великих страждань, і якщо ми не досягнемо нульових викидів, наші онуки зростатимуть у світі, який набагато гірший від нинішнього”, — йдеться у листі філантропа.

Хоча його фонд працює над тим, щоб допомогти бідним спільнотам адаптуватися до зміни клімату, Гейтс визнає, що “сама по собі благодійність не може усунути парникові гази”, а “ринки та уряди” — єдині реальні механізми для досягнення результатів у необхідному масштабі та в необхідні терміни.

Попри прихильність до пошуку рішень, Гейтс песимістично оцінює шанси людства досягти основної кліматичної мети — утримати зростання глобальної температури нижче 2˚C до кінця століття. “Нам доведеться виконати колосальну роботу, щоб утриматися нижче 2˚C”,— сказав він в інтерв’ю Reuters. Волночас філантроп з оптимізмом дивиться на здатність ринку стимулювати інновації у цьому секторі.

“Може здатися дивним говорити про комерційні підприємства у листі про роздачу своїх ресурсів, — міркує Гейтс у листі. — Гарна новина полягає в тому, що ми просунулися набагато далі, ніж я передбачав кілька років тому, щоб змусити бізнес інвестувати в проєкти, пов’язані з нульовим викидом вуглецю”.

Нагадаємо, Стінг закликає світ допомогти Україні пережити складну зиму.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram