Новини
8 Липня 2021
679

Білл Гейтс домовився з колишньою дружиною про її вихід зі спільного фонду

Це станеться, якщо експодружжя не зможе працювати разом

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс і його колишня дружина Мелінда домовилися, якщо через два роки хтось із них заявить про неможливість спільної роботи як співголови благодійного фонду Bill & Melinda Gates Foundation, колишня дружина мільярдера піде з цієї посади та перестане обіймати посаду піклувальника організації. Про це повідомляється у пресрелізі на сайті фонду.

“Якщо це трапиться, Мелінда Гейтс отримає від колишнього чоловіка кошти для самостійної благодійної діяльності”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначає The New York Times, по суті, Гейтс викупить право колишньої дружини на роботу в фонді. При цьому генеральний директор фонду Марк Сузман заявив — рішення не означає, що відхід Мелінди Гейтс від справ є неминучим, зазначає The Wall Street Journal.

“Білл і Мелінда окремо та разом запевнили мене у своєму твердому намірі продовжувати працювати разом як співголови фонду у довгостроковій перспективі”, — зазначив він.

Співголови також вирішили збільшити кількість опікунів, які здійснюють нагляд за управлінням фондом. “Нові піклувальники привнесуть нові точки зору, допоможуть з розподілом ресурсів і стратегічного керівництва, а також забезпечать стабільність і стійкість фонду”, — наголошується у повідомленні. Їх імена будуть оголошені у січні 2022 року.

У червні про рішення залишити посаду піклувальника фонду оголосив мільярдер Воррен Баффет. “Його заява показала, що розлучення Гейтсів “запустило значні зміни”, — зазначає NYT.

Крім того, співголови виділили фонду додаткові $15 млрд на продовження боротьби з бідністю, хворобами й нерівністю у США та по всьому світу. “Це їх найбільше пожертвування з 2000 року”, — пише WSJ.

З початку двохтисячних років фонд витратив більше ніж $55 млрд на “прагнення до миру, в якому у кожного є можливість жити здоровим і продуктивним життям”.

Про своє рішення розлучитися після 27 років шлюбу Білл і Мелінда Гейтс оголосили у травні 2021 року. Це зробило Мелінду Гейтс мультимільярдером, оскільки колишній чоловік після розлучення передав їй акції вартістю понад $3 млрд.

Нагадаємо, у липні Фонд Білла та Мелінди Гейтс зробив перше пожертвування після розлучення. Фінансування обсягом $2,1 млрд стосувалося програм гендерної рівності.

Про те, як розлучення Білла та Мелінди Гейтс вплине на світову благодійність можна прочитати тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram