Новини
17 Березня 2021
687

Білл Акман віддав на благодійність $1,3 мільярда

Пожертву було зроблено в акціях компанії Coupang LLC

На фото: Білл Акман

Мільярдер-інвестор Білл Акман, який керує фондом Pershing Square пожертвував благодійним організаціям акції південнокорейського гіганта електронної комерції Coupang LLC на суму $1,3 млрд, повідомляє Forbes.

Акман вважає що йому дуже пощастило, коли він інвестував у Coupang. Як наслідок, 26,5 млн акцій компанії принесуть користь людству. На момент пожертви кожен папір торгувався по $50. Акції перейшли до фонду Pershing Square, а також іншої некомерційної організації.

Акман є відомим благодійником у світі великого бізнесу. Його фонд Pershing Square вклав понад $400 млн у різні напрямки — від медицини до соціального захисту. Список Forbes 400 присвоїв Акману 4 бали в списку найбагатших американців минулого року, вказавши на те, що він пожертвував від 10% до 19,9% свого статку.

Мільярдер заснував і керує Pershing Square Capital Management, а також особисто вклав кошти в сеульську компанію Coupang, яка залучила $4,55 млрд у ході IPO минулого тижня. Її дебют на ринку в Азії став найбільшим після IPO Alibaba 2014 року.

Наразі Forbes оцінює поточний чистий капітал Акмана у $3 млрд.

Нагадаємо, Воррен Баффет пожертвував на благодійність $2,9 мільярда.

А також пропонуємо познайомитися з історією успіху Чака Фіні, який витратив весь свій статок на благодійність.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram