Новини
10 Червня 2019
701

Білий дім: Масштабне обмеження Huawei потрібно відстрочити

У Трампа потурбувалися про американські компанії, які використовують технології китайського виробника

Адміністративно-бюджетне управління Білого дому звернулося до Конгресу США з проханням відтермінувати введення обмежень на бізнес Нuawei, у зв’язку тим, що “ці обмеження створять труднощі для американських компаній, які використовують технології китайського телекомунікаційного гіганта”.

Таку думку висловив виконуючий обов’язки директора адміністративно-бюджетного управління Білого дому Рассел Воут у листі, що датований 4 червня 2019 року, на адресу віце-президента Майка Пенса та дев’яти конгресменів, передає The Wall Street Journal.

“Застосування частин закону про національну оборону, які містять декілька положень, що забороняють американським юридичним особам, а також одержувачам федеральних грантів і позик вести бізнес з компанією Нuawei та її підрядниками, які використовують продукцію китайського виробника, пропонується відкласти не через два роки після прийняття закону, як передбачено, а через чотири”, – йдеться у листі.

Додається, що адміністрація визнає важливість заборон для національної безпеки, “однак ряд відомств було проінформовано про серйозне занепокоєння широкого кола потенційно зацікавлених сторін”.

Також зазначається, що запитувана затримка не зупинить і не вплине на терміни прийняття окремого правила Міністерства торгівлі США, яке додало Huawei у свій “чорний список”, що забороняє компанії купувати деталі та обладнання в американських фірм без схвалення уряду США.

Нагадаємо, наприкінці травня Google припинила співпрацю з Huawei через те, що китайська компанія потрапила в “чорний список” уряду США. Надалі компанії зможуть обмінюватися тільки програмним забезпеченням із відкритим вихідним кодом.

До того ж, японські телекомпанії SoftBank і KDDI оголосили, що відкладають раніше запланований початок продажів нових моделей смартфонів виробництва компанії Huawei, оскільки не можуть гарантувати безпечне і надійне використання цих гаджетів. Наразі невідомо, чи буде поновлено продаж смартфонів Huawei.

Нещодавно ще один американський виробник чіпів Skyworks оголосив про припинення постачання своєї продукції Huawei та її “дочкам” у зв’язку із дотриманням законодавства США. І зазначив, що “у даний час невідомо, коли і яким чином постачання поновиться”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram