Новини
22 Вересня 2020
1 094

Big Brothers Award: Tesla отримала німецьку премію за порушення недоторканності приватного життя

Компанія постійно стежить за водіями й тим, що відбувається навколо них під час руху

Виробник електрокарів Tesla отримав німецьку премію Big Brothers Award (“Премія Великого Брата”) у категорії “Мобільність”. Вона видається за порушення недоторканності приватного життя, повідомляє німецьке видання FR.de.

Компанія постійно стежить за водіями й тим, що відбувається навколо них під час руху. Організатори премії відзначили, що дані, які збирають електрокари Tesla, можуть бути використані у будь-яких цілях.

Премія вручається з 2000 року в Німеччині компаніям, політикам і різним організаціям за зловживання персональними даними. Цього року лауреатами також стали німецький уряд (за політичне сприяння США), мережа магазинів H&M (за збір та обробку даних про своїх співробітників), міністерство освіти землі Баден-Вюртемберг (за передачу Microsoft елементів місцевої освітньої платформи) та інші організації.

Про те, як китайський AI-гігант iFlytek зробив стеження через голосових помічників легким можна прочитати в матеріалі Investory News.

Які з компаній отримують інформацію про своїх користувачів можна дізнатися тут: “Увага, підслуховують: Як Alexa, Siri та Google Assistant можуть помилково запускати почуті фрази”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram