Новини
13 Березня 2020
1 310

Безпілотники Neolix: Компанія залучила $29 мільйонів для серійного виробництва

Автомобілі вже використовують Huawei та Alibaba

Китайський розробник безпілотників для доставки товарів Neolix залучив 200 млн юанів ($29 млн) в рамках раунду А, повідомляє VentureBeat.

За даними Crunchbase, в компанію вклалися чотири інвестори, основний — виробник електромобілів Lixiang.

Залучені кошти Neolix направить на збільшення обсягів виробництва. Завод Neolix в Чанчжоу здатний випускати по 10 тис. автомобілів на рік.

Дані безпілотники мають четвертий рівень автономності. Компанія розраховує, що її автомобілі будуть цікаві сервісам доставки їжі, мобільному рітейлу та службам безпеки.

На сайті представлені три моделі: Neolix Retail, Neolix Express і Neolix Patrol. Останній — з опцією мобільного спостереження.

У Neolix стверджують, що вантажівки допоможуть підвищити ефективність логістики. Ширина корпусу автомобіля — 1 м, корисний простір — 2,4 кв.м.

Вантажівка розвиває швидкість до 50 км/год і може проїхати 100 км без додаткової підзарядки. На дорогах машини орієнтуються за допомогою сенсорів і завантажених у пам’ять карт.

У Neolix заявляють, що за останні два роки продали 225 безпілотників. Серед покупців — Huawei, Alibaba, Meituan-Dianping та інші великі компанії.

Тільки в Пекіні безпілотники вже тестують Baidu, Daimler, Pony.ai, Didi, Audi та інші компанії. У 2019 р. вони сумарно проїхали понад 1 млн км.

Нагадаємо, розробник безпілотних машин Waymo (“дочка” Alphabet) повідомив про перший раунді зовнішніх інвестицій: компанія залучила $2,25 млрд від Silver Lake, Mubadala Investment Company, Canada Pension Plan Investment Board та інших, зокрема Alphabet.

Також, Sistema VC (один із фондів АФК “Система”) і група міжнародних інвесторів вклали $41 млн у британського розробника програмного забезпечення для безпілотних автомобілів Five.ai. Залучені інвестиції підуть на виробництво хмарних платформ та розробку ПЗ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram