Новини
17 Вересня 2019
834

Безпілотні вантажівки: TuSimple залучив додаткові $120 мільйонів

За отримані кошти компанія планує розробляти автономний транспортний засіб для перевезення вантажів

У вівторок компанія TuSimple заявила про те, що вона залучила ще $120 млн, які будуть використані для розширення послуг далекого прямування для автопарків та спільної розробки автономного комерційного транспортного засобу з виробниками й постачальниками вантажівок, повідомляє TechCrunch.

У TuSimple уточнили, що нові засоби були частиною раунду зі збору коштів, який був перепідписаний і досяг в цілому $215 млн.

У число нових інвесторів компанії входять китайська компанія альтернативних інвестицій CDH Investments, гонконгська інвестиційна компанія Lavender Hill Capital і корейський постачальник автомобілів Mando Corp. TuSimple повідомила, що її загальне фінансування поки становить $398 млн.

Серед інших інвесторів — TuSimple, китайська онлайн медіа-компанія Sina Corp і американський виробник чіпів Nvidia Corp.

TuSimple також проводить дорожні випробування для бізнесу ланцюжка поставок UPS на жвавій ділянці шосе, протяжністю в 100 миль (160 км) між Феніксом і Тусон.

“Наша мета, як і раніше полягає в тому, щоб до 2023 р. ми випустили заводську (самохідну) вантажівку”, — розповів агенції фінансовий директор TuSimple Ченг Лу.

Поки у компанії немає власної спеціально розробленої вантажівки, мета стартапа полягає в тому, щоб розширити обслуговування, яким вона в даний час управляє, для 18 клієнтів вантажних перевезень в Сполучених Штатах, використовуючи модифіковані вантажівки.

Нагадаємо, у Німеччині відкрито перший електричний автобан. Планується, що на відрізку шляху довжиною близько 14 км на трасі A5 між Вайтерштадті та Мерфельденом проїжджатимуть по декілька разів на день електровантажівки різних компаній.

А от, американський виробник вантажівок на водневому двигуні Nikola Motor планує залучити $1 млрд в ході IPO та отримати оцінку в розмірі $3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram