Новини
15 Листопада 2022
466

Безос пожертвує більшу частину своїх $124 мільярдів

Він посідає четверте місце у рейтингу найбагатших людей світу

Засновник Amazon Джефф Безос планує роздати більшу частину своїх статків на благодійність, повідомляє CNN.

Критики давно дорікали Безосу за те, що він не підписав Giving Pledge — вже підтриману сотнями найбагатших людей світу пожертвувати більшу частину своїх статків на благодійні цілі.

Під час інтерв’ю з CNN Безос разом зі своєю партнеркою філантропом Лорен Санчес, сказав, що вони “нарощують потенціал, щоб мати можливість дарувати ці гроші”. Відповідаючи на пряме запитання, чи збирається він пожертвувати більшу частину своїх статків протягом свого життя, Безос відповів: “Так”.

При цьому Безос не дав ніякої конкретики, ні про те, яку частину коштів планує витратити, ні про проєкти, на які збирається пожертвувати. Бізнесмен лише зазначив, що дійшов висновку, що благодійність — складна сфера, де існує ризик вчинити неефективні дії.

Також Безос нагадав про засновану ним премію “За мужність і цивілізованість”, лауреати якої отримують також грант обсягом $100 млн. Цього року її отримала музикантка Доллі Партон. До цього премію вручили шеф-кухарю Хосе Андресу, який витратив частину грошей на їжу для українців, і захиснику клімату та Ван Джонсу.

Нагадаємо, колекцію картин співзасновника Microsof Пола Аллена продали за $1,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram