Новини
7 Березня 2022
780

Без Valio та Paulig: Фінські виробники продуктів йдуть із Росії

З російського ринку вже пішли кілька десятків компаній та брендів

У відповідь на військове вторгнення російських військ на територію України фінські виробники продуктів Valio та Paulig оголосили, що залишають російський ринок, йдеться у пресрелізі Valio.

Гендиректор Valio Анніккі Хурме заявила, що компанія, що виробляє молочну продукцію, “з етичного погляду не може продовжувати свою діяльність у Росії”.

Valio має завод плавлених сирів у Підмосков’ї, а також офіси продажів у Санкт-Петербурзі та Москві. У Росії у фінській компанії працює близько 400 осіб.

Виробник кави Paulig також припиняє роботу у Росії. “Процес почнеться негайно і зараз оцінюється точний графік”, — повідомляє пресслужба компанії.

Paulig має завод обсмажування кави у Твері, на ньому працюють близько 200 співробітників.

З російського ринку вже пішли кілька десятків компаній та брендів. Зокрема, експорт до РФ призупинили Diageo (бренди Johnnie Walker, Guinness), Pernod Ricard (бренди Chivas Regal, Jameson) та Heineken, а Danone та Carlsberg призупинили інвестиційні проєкти.

Нагадаємо, відразу дві компанії з так званої “Великої четвірки” аудиторів — KPMG та PricewaterhouseCoopers — оголосили про те, що припиняють роботу в Росії та Білорусі через вторгнення в Україну. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram