Новини
23 Листопада 2020
786

Без України: Mastercard назвала найкращі країни для жінок-підприємниць

Ізраїль став лідером, обігнавши США, Швейцарію та Нову Зеландію

За версією Mastercard до першої десятки рейтингу Mastercard Index of Women Entrepreneurs, що визначає найкращі країни для жінок-підприємців, увійшли Ізраїль, США, Швейцарія, Нова Зеландія, Польща, Велика Британія, Канада, Швеція, Австралія та Іспанія.

Цього року Ізраїль обігнав США та Швейцарію — країна піднялася на три позиції, змінивши Нову Зеландію — лідера 2019 року.

Як зазначає CNBC, Ізраїль вперше став лідером MIWE завдяки помітному збільшенню підтримки малого та середнього бізнесу, піднявшись на 41 позицію тільки у цьому сегменті. “Країна планує подвоїти кількість жінок-підприємниць протягом двох років”, — йдеться у повідомленні.

США зберегли друге місце в індексі Mastercard внаслідок великої кількості підприємниць. Країна посіла перше місце у світі в окремому Індексі можливостей жінок 2020/21, опублікованому в листопаді цифровим банком N26.

Швейцарія піднялася на вісім рядків і посіла третє місце завдяки різкому посиленню державної підтримки малого та середнього бізнесу. Лідер 2019 року Нова Зеландія опустилася на четверту позицію, але як і раніше займає високі позиції з наявності жінок-лідерів.

Саудівська Аравія, Туніс, Іран, Єгипет, Алжир і Бангладеш опинилися серед найнесприятливіших країн для підприємниць.

На думку аналітиків MIWE, від коронакризи найбільше в бізнесі постраждали жінки. “42% підприємниць переорієнтували свій бізнес на онлайн-модель, 37% почали розвиватися у сферах, які відповідають новим локальним або глобальним потребам, а 34% скористалися можливостями, що з’явилися через пандемію”, — йдеться у дослідженні.

Четвертий рік Mastercard Index of Women Entrepreneurs вивчає умови праці у 58 країнах, на які припадає майже 80% світової жіночої робочої сили.

Аналітики, ґрунтуючись на даних Світового банку й Організації економічного співробітництва та розвитку, оцінюють досягнення різних країн у сфері стимулювання та розвитку жіночого підприємництва. Зокрема, оцінюється доступ жінок до утворення та фінансування.

Раніше Investory News писали, що в Україні згідно з новим опитуванням OLX, жінки-підприємниці частіше чоловіків керують штатом від 10 осіб.

Нагадаємо, що згідно зі звітом Female Founders Forum, засновники-жінки частіше, ніж чоловіки, залучають венчурне фінансування на більш пізньому етапі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram