Новини
26 Червня 2020
1 069

Без пластику: Український McDonalds переходить на паперові стаканчики

Так компанія знизить споживання пластику на 10 тонн щомісяця

Мережа McDonalds в Україні оголосила про те, що з середини червня повністю переходить з пластикових на паперові стаканчики. Для усіх шейків, лимонадів й газованих напоїв, які раніше подавалися у пластиковому пакуванні, тепер використовуватимуть паперову тару.

“Це дозволить знизити споживання пластику на 10 тонн щомісяця”, – йдеться у повідомленні.

Відмова від пластикових склянок – частина глобального зобов’язання компанії McDonalds до 2025 року повністю перейти на виробництво всіх пакувальних матеріалів з відновлюваної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно. Крім цього, всі пакувальні матеріали з ресторанів повинні піти на повторну переробку.

В українській мережі щомісяця з кухонь на переробку надходять харчові відходи, понад 70 тонн паперу й близько 5 тонн пластику. Наприклад, відмова від пластикових кришечок для “Макфлурі” зменшила відходи на 27,5 тонн пластика в рік.

Нагадаємо, продажі McDonald’s знизилися майже на чверть через пандемію коронавірусу. Так, у березні компанія втратила 22,2% продажів, проте наразі квартальні показники поки що не настільки погані – лише мінус 3,4%. Для порівняння: минулого року аналогічний період компанія закінчила зі зростанням, яке склало 5,4%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram