Новини
18 Вересня 2019
686

Без пластику: До 2030 року банківські карти замінять голосовими командами

Загалом персоналізація відбуватиметься з використанням штучного інтелекту

До 2030 року основними змінами у банківській індустрії стануть персоналізація з використанням штучного інтелекту. При цьому взаємодія з клієнтами здійснюватиметься за допомогою голосових помічників та біометрії. Про це йдеться у звіті “Майбутнє цифрового банкінгу”, підготованого KPMG Global.

Зазначається, що банки створять цифрові платформи, через які пропонуватимуть клієнтам різноманітні сервіси сторонніх провайдерів. “Значну роль відіграватиме питання впевненості користувачів у захищеності їхніх даних та їх цільового використання. Загалом для захисту даних системи кібербезпеки використовуватимуть штучний інтелект”, – зазначається у звіті.

Для розрахунку у точках продажу або під час здійснення мобільних платежів замість пластикових карт використовуватимуться голосові команди або візуальна ідентифікація. “Таким чином завдяки можливостям технології “інтернет речей”, будь-який пристрій може стати цифровим каналом для здійснення платежів та комунікації з банками”, – вважають у KPMG.

У зв’язку з тим, що інтелектуальні колонки з вбудованими голосовими помічниками, такими як Google Home й Amazon Echo вже стають невіддільною частиною домашнього господарства, до 2030 року майже усі пристрої матимуть вбудовану інтелектуальну функцію: від холодильника, який відстежує його вміст, до вхідних дверей, які зможуть перевіряти можливість доставки посилки, навіть коли господарів немає вдома.

Загалом, банки та фінансові організації використовуватимуть кожний крок користувачів для розуміння їхніх потреб та персоналізації. “Роль банку полягатиме у тому, щоб визначити та запропонувати клієнту найбільш релевантний в цей момент сервіс, замовити та забезпечити його оплату”, – зазначається у звіті KPMG.

Оцінка кредитоспроможності клієнтів оновлюватиметься в режимі реального часу з урахуванням способу життя, історії покупок за допомогою прогнозної аналітики.

“Упродовж наступного десятиліття готівкові гроші поступово зникатимуть з обігу, що призведе до зменшення тіньової економіки, експлуатації працівників і шахрайства. У свою чергу цифрові валюти покращать зручність та швидкість платежів та дозволять запускати інноваційні послуги”, – прогнозують експерти KPMG.

І додають, що водночас, нові технології можуть створити непередбачувані ризики для споживачів, перш за все, етичні. “Тож нагальною справою є співпраця банківської галузі з регулюючими органами для створення більш надійних систем для споживачів”, – зазначається у звіті.

Нагадаємо, нещодавно у KPMG зазначили, у II кв 2019 року обсяг венчурних інвестицій в українські проекти зріс на 30% та становив $337 млн. При цьому частка України в глобальному обсязі ринку венчурних інвестицій залишається незначною – близько 0,1%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram