Новини
29 Липня 2021
756

Без особливого ажіотажу: Онлайн-брокера Robinhood під час IPO оцінили у $32 мільярди

Компанія продала акції за нижньою межею цінового діапазону

Сервіс торгівлі акціями Robinhood провів IPO за нижньою межею цінового діапазону. Компанія та її акціонери продали у загальному 55 млн акцій за ціною у $38 за штуку та залучили близько $2,1 млрд, повідомляє пресслужба компанії.

Під час лістингу Robinhood отримав оцінку у $32 млрд. “З урахуванням опціонів на акції для співробітників й інших подібних активів вартість компанії буде ближчою до $33 млрд”, — зазначає Bloomberg. І додає, що розміщення паперів за верхньою межею діапазону ($42) дало б компанії оцінку більш ніж у $36 млрд.

Ціна розміщення говорить про те, що IPO Robinhood не викликало такого ж ажіотажу на ринку, як інші гучні лістинги цього року. Втім, завдяки відносно низькій ціні попит на папери сервісу може зрости у перший день торгів. Акції торгуватимуться на Nasdaq під тікером HOOD.

Згідно з документами, які компанія подала до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), більшість акцій після IPO контролюватимуть співзасновники Robinhood: головний виконавчий директор Влад Тенев і головний креативний директор Байджу Бхатт.

Особливу популярність Robinhood отримав на фоні буму роздрібних інвестицій. “Сервіс став точкою входу на фондові ринки для багатьох молодих і трейдерів, що тільки починають свою кар’єру”, — наголошує CNBC.

Рекордних значень кількість угод, що здійснюються на платформі, досягла у період пандемії коронавірусу, а також завдяки “бунту” інвесторів з Reddit, які користувалися додатком, щоб скуповувати акції GameStop, AMC та інших компаній, на банкрутство яких розраховували трейдери та хедж-фонди з Волл-стріт.

Раніше Investory News писали, онлайн-брокер Robinhood виплатить FINRA майже $70 млн. Для компанії це вже третя угода з регуляторами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram