Новини
17 Грудня 2021
901

Бетмена назвали найнеекологічнішим супергероєм

Найбільшої шкоди навколишньому середовищу завдає його бетмобіль, літак і човен

З нагоди виходу фільму “Людина-павук: Немає шляху додому” енергетична компанія OVO Energy вирішила торкнутися теми зміни клімату й проаналізувати, які супергерої справді рятують світ, повідомляє Screenrant.

Для оцінки впливу супергероїв на екологію враховувалося шість факторів. Йдеться про транспорт, роботу, умови життя, одяг, зброю, а також про шкоду, яку персонажі завдають екології.

У сукупності аналітики вивчили історію 36 героїв та лиходіїв із всесвітів Marvel та DC. Дослідження показало, що найбільшої шкоди навколишньому середовищу завдає Бетмен. Більшість його екологічного сліду припадає на транспорт: бетмобіль, літак і човен. У його альтер-ега Брюса Уейна також є колекція дорогих автомобілів.

Разом із Бетменом у списку найнеекологічніших вигаданих персонажів опинився ворог Супермена — Лекс Лютор. Він, як і Бетмен, очолює світову корпорацію. “Крім того, щоб знищити Супермена, Лютор застосовує руйнівну зброю”, — зазначає OVO Energy.

Локі, Аквамен, Шибайголова та Флеш опинилися в рейтингу найекологічніших героїв. “Єдине, що Локі не руйнує, — це довкілля. Оскільки він технічно не живе на Землі, його події рідко впливають на клімат нашої планети”, — пишуть експерти OVO Energy.

Аквамен не користується автомобілем та оберігає океан, а Шибайголова бореться з ворогами в рукопашному бою, живе скромно та мало подорожує. До зразкової трійки супергероїв увійшов і Флеш. Він не сідає за кермо, коли поспішає на роботу, надаючи перевагу пересуванню містом бігцем. Також персонаж не витрачається на нові версії костюма, а отже, дотримується сталої концепції slow fashion.

Раніше Investory News писали, що фінальна частина супергеройської саги кіновсесвіту Marvel “Месники: Фінал” у перший уїк-енд зібрала у світовому прокаті $1,2 млрд. Тільки в США та Канаді фільм зібрав $350 млн, а у Китаї — $330,5 млн, що є рекордними показниками.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram