Новини
23 Травня 2021
736

Батареї для електрокарів тепер можна виробляти завдяки новій системі 3D-друку

Технологія здатна працювати як з керамікою, так і з металом

Каліфорнійські розробники з компанії Sakuu Corporation створили нову систему 3D-друку, яка може друкувати батареї для великих електромобілів за запитом, повідомляє 3DPrint.

У системі використовуються нові технології для створення твердотілих батарей, що легші та менші за традиційні літій-іонні батареї.

У системі Sakuu Corporation використовуються два типи друку. З одного боку, система плавлення з порошковим шаром, яка випікає матеріал у твердій формі. З іншого — головка для струменевого напилення, яка піклується про точне розкидання матеріалу. Ця система здатна друкувати як кераміку, так і метал.

За словами засновника Sakuu Роберта Багері, гнучкість процесу системи друку означає, що клієнти можуть легко перемикнути виробництво на різні типи й розміри батареї залежно від необхідності. Наприклад, щоб отримати вдвічі більше енергії в тому ж просторі або мінімальну енергію у половині простору.

Оскільки вся система легко модифікується, можна буде друкувати акумулятори для автомобіля та електросамоката в один день.

У компанії стверджують, що її батареї виходять на 50% легшими та на 20% меншими, ніж традиційні літій-іонні акумулятори.

Раніше Investory News писали, що у майбутньому заряджати акумулятори електролітаків можна буде енергією повітря.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram