Новини
8 Грудня 2022
519

Банк Goldman Sachs вирішив інвестувати у криптокомпанії

Рішення схвалене на тлі краху криптобіржі FTX

Один із найбільших у світі інвестиційних банків Goldman Sachs планує купити чи інвестувати у криптокомпанії десятки мільйонів доларів, повідомляє Reuters.

Рішення ухвалено на тлі краху біржі FTX, який знизив вартість криптоактивів та послабив інтерес інвесторів.

“Крах FTX посилив потребу в більш надійних, регульованих криптовалютних гравцях, і великі банки бачать можливість розвивати бізнес”, — заявив Reuters Метью МакДермотт, голова відділу цифрових активів Goldman Sachs.

Він підкреслив, що FTX була взірцем для наслідування у сфері криптовалют, тому її банкрутство відкинуло ринок назад. Хвильовий ефект від краху FTX збільшив обсяги торгів Goldman, додав МакДермотт, оскільки інвестори прагнули торгувати з регульованими та добре капіталізованими контрагентами.

МакДермотт також розповів, що Goldman Sachs планує наймати співробітників для нових відділів, тоді як інші корпорації — Twitter, Meta, Amazon — проводять масові скорочення.

Згідно з даними сайту CoinMarketCap, глобальний ринок криптовалют наприкінці 2021 року досягнув максимуму — $2,9 трлн. У 2022 році він втратив близько $2 трлн через посилення кредитування центральними банками та гучних банкрутств. За даними на 7 грудня, обсяг ринку оцінюється в $841 млрд.

На криптовалютні сервіси звернула увагу фінансова група Britannia Financial Group, повідомив Reuters її виконавчий директор Марк Брюс. За його словами, компанія прагне обслуговувати клієнтів, котрі хочуть розширити свою діяльність за допомогою цифрових валют, але не стикалися з ними раніше. Брюс додав, що Britannia подає заявку на отримання додаткових ліцензій для надання криптопослуг.

“Ми спостерігаємо зростання клієнтського інтересу з моменту розпаду FTX, — сказав він. — Клієнти втратили довіру до деяких молодих компаній у секторі, які займаються виключно криптовалютами та шукають надійніших контрагентів”.

Інші фінансові компанії не мають наміру вкладатися в крипторинок. Генеральний директор конгломерату Morgan Stanley Джеймс Горман на конференції Reuters NEXT 1 грудня заявив, що не вважає такі активи цінними.

Генеральний директор банку HSBC Ноель Куін також зазначив, що у нього немає планів розширюватися у сферу криптоторгівлі або інвестування для роздрібних клієнтів.

Нагадаємо, “Альфа-Банк Україна” змінює бренд на “Сенс Банк”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram