Новини
10 Вересня 2021
938

Байден зобов’язав вакцинуватися держслужбовців і працівників великих компаній

За порушення вимоги передбачається штраф у тисячі доларів

Президент США Джо Байден підписав розпорядження про нові заходи боротьби з COVID-19. Зокрема, всі співробітники федеральних відомств і великих компаній будуть зобов’язані вакцинуватися, повідомляє CNN.

“Вимоги щодо вакцинації стосуватимуться приблизно 100 млн американців — дві третини всіх зайнятих у країні”, — зазначив президент США. За його словами, вакцинація стане обов’язковою для всіх співробітників федеральних відомств, а також їх підрядників.

Крім того, Байден доручив Мінпраці США проконтролювати, щоб усі компанії, в яких працює більше ніж 100 осіб, забезпечили вакцинацію співробітників. Але, на відміну від держслужбовців, їм дозволено замінити щеплення щотижневим тестуванням. Компанії, які не виконають розпорядження, будуть оштрафовані на тисячі доларів.

Також президент наголосив, що вакцинацію повинні пройти 300 тис. викладачів федеральної програми Head Start. Крім цього, щеплення будуть обов’язковими для 17 млн ​​медпрацівників в установах, що фінансуються з програм Medicare і Medicaid.

“Ми були терплячі, але наше терпіння закінчується, і ваша відмова робити щеплення обходиться нам усім дорого”, — додав він.

За даними Університету Джонса Хопкінса, у США з початку пандемії було виявлено 40,5 млн випадків зараження коронавірусом, 654,4 тис. осіб померли. Наразі двома дозами вакциновані 53,4% американців, однією дозою — 62,7%.

Нагадаємо, 26 липня парламент Франції ухвалив законопроєкт, що вимагає спеціальні “санітарні пропуски” для відвідувачів ресторанів, здійснення поїздок всередині країни, а також обов’язкових щеплень для всіх медичних працівників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram