Новини
10 Серпня 2022
514

Байден підписав закон CHIPS and Science Act

Він виділяє $52 мільярди на будівництво напівпровідникових заводів у США

Президент США Джо Байден підписав закон CHIPS and Science Act, який виділяє $280 млрд на розвиток американської IT-галузі. Зокрема закон передбачає фінансування обсягом $52 млрд для стимулювання виробництва напівпровідників у США, повідомляє ITC.

Цей закон націлений на відродження американських інновацій на противагу зростаючому технологічному домінуванню Китаю, він прийнятий на тлі глобальної нестачі напівпровідників, що триває. Дефіцит став стимулом для таких виробників, як Intel, інвестувати в нові заводи, щоб задовольнити зростаючий попит на технологічні пристрої, такі як ноутбуки та смартфони у всьому світі.

Однак влада США побоюється, що без втручання уряду виробники чіпів продовжуватимуть переводити виробництво до Китаю, не залишаючи США можливості отримувати прибуток від галузі, який вони заснували кілька десятиліть тому.

Ці побоювання майже виправдалися після того, як Intel звернулася до Міністерства торгівлі США із пропозицією придбати занедбаний завод у Китаї. The New York Times уточнює, що Intel припинила виконання цього плану. Проте розмови компанії з владою змусили їх ухвалити закон, що стимулює інвестиції у місцеве виробництво чіпів.

Наприкінці минулого місяця Палата представників та Сенат схвалили закон CHIPS and Science Act після майже двох років переговорів та політичних чвар. Крім інвестицій в американські наукові дослідження, він також передбачає субсидії на суму $52 млрд, покликані спонукати виробників чіпів будувати заводи в США.

Підписання закону CHIPS and Science Act наближає Intel та інших виробників мікросхем до будівництва заводів у таких штатах, як Огайо та Арізона, їхні проєкти залежать від субсидій. Раніше цей законопроєкт критикували деякі представники напівпровідникової галузі, стверджуючи, що він забезпечує несправедливу перевагу Intel.

Нагадаємо, литовська CyberCare відкриває офіс у Львові. Планується винайняти близько 100 спеціалістів до кінця року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram