Новини
26 Січня 2021
884

Байден наказав владі США змінити свій автопарк на електромобілі

Новий президент виконує одну зі своїх обіцянок, яку дав під час передвиборної кампанії

Президент США Джо Байден підписав указ, спрямований на те, щоб уряд закуповував більше вітчизняних товарів. Він, зокрема обіцяє замінити автопарк Білого дому електромобілями американського виробництва, повідомляє Reuters.

“Федеральний уряд має у власності великий автопарк. Його ми замінимо чистими електромобілями, виготовленими у нас, в США, американськими робітниками. Це створить мільйони робочих місць в автомобільній промисловості”, — заявив Байден.

Змінити урядовий автопарк на електромобілі Джо Байден обіцяв під час своєї передвиборної кампанії. Всього в автопарку у федеральної влади США близько 650 тис. машин

Крім цього, указ посилює правила визначення товару, виробленого в США, з точки зору обсягу застосовуваних американських компонентів, з яких товар створений.

Також в Адміністративно-бюджетному управлінні Білого дому планується створити спеціальну посаду, що відповідає за закупівлю американських товарів. Федеральним відомствам тепер буде складніше купувати іноземні товари — їм доведеться доводити своє рішення перед Білим домом, зазначає агенція.

Як писали раінше Investory News, відразу після інавгурації Джо Байден розпочав скасування дій свого попередника останні чотири роки, підписавши серію указів у перший день свого перебування на посаді президента.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram