Новини
11 Грудня 2020
857

Байден і Харріс перемогли в номінації “Людина року” за версією Time

Обраний президент США отримав ще й почесне звання

На фото: Джо Байден/Angela Weiss / AFP

Журнал Time присвоїв Джо Байдену та Камалі Харріс звання “Людина року”. Джо Байден і його напарниця з передвиборної гонки, яка стане його віце-президентом, змогли показати відмінні результати роботи, а Байден набрав рекордну кількість голосів під час президентських виборів у США на початку листопада цього року, побивши попередній рекорд Барака Обами.

Фото обох політиків опубліковано на обкладинці журналу.

Крім Байдена на звання в цьому році претендували чинний президент США Дональд Трамп, співробітники системи охорони здоров’я разом із головним інфекціоністом США Ентоні Фаучі, а також учасники руху за расову справедливість. Камала Харріс у цей короткий список внесена не була.

Як зазначає Time, Байден переміг на виборах з найвищою явкою за століття і набрав 81 млн голосів, обігнавши суперника Дональда Трампа і побивши рекорд 44-го президента Барака Обами.

За оцінкою газети, Байден, який стане 46-м президентом США, “може стати першим після Лінкольна (16-й президент США, його термін припав на час громадянської війни між північними та південними штатами), хто успадкував федерацію, коли під питанням стоїть її життєздатність”.

При цьому перемога Байдена нерозривно пов’язана з обраною ним Камалою Харріс, яка стала символом “зміни поколінь, свіжого погляду і втілення різноманітності Америки”, пише Time. Харріс може стати першою жінкою-афроамериканкою, яка займе пост віце-президента країни.

Нагадаємо, у номінації “Дитина року” перемогла 15-річна дослідниця у сфері високих технологій Гітанджалі Рао зі штату Колорадо.

А от Fortune назвав найкращим бізнесменом світу 2020 року Ілона Маска. У п’ятірку кращих також увійшли керівники компаній Netflix, Nvidia, AMD і Fortescue Metals Group.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram