Новини
21 Жовтня 2020
1 002

Багамські острови запустили державну цифрову валюту

Вартість Sand Dollar прив’язана до багамського долара, який своєю чергою – до долара США

Цифрова валюта центрального банку Багамських островів Sand Dollar стала доступна всім жителям архіпелагу, повідомляє Forklog.

“Країна першої у світі запровадила цифрову валюту на державному рівні. Вартість Sand Dollar прив’язана до багамського долара, який, своєю чергою, прив’язаний до долара США”, – йдеться у повідомленні.

Central Bank of The Bahamas' digital dollar is available nationwide. Contact us at 302-9880 or 357-4881 for more detailed information.#sandDollarOnTheMove #sandDollar #digitalBDollar #cbdc

Опубліковано SandDollar.BS Вівторок, 20 жовтня 2020 р.

До числа фінансових установ, що працюють з Sand Dollar, увійшли один комерційний банк, три постачальники платіжних послуг і чотири системи грошових переказів. А от постачальником технологічних рішень для регулятора стала компанія NZIA.

“Проєкт не передбачає анонімності користувачів CBDC, але суворо дотримується правил конфіденційності та захисту даних”, – зазначає видання.

Користуватися монетою можна за допомогою мобільних телефонів, які є у 90% жителів архіпелагу. Для цього на пристрій потрібно вставити схвалений центробанком електронний гаманець.

“CBDC прийматимуться в будь-якому торговому центрі, а комісія за транзакції “незначна”, – йдеться на сайті проєкту. Загалом регулятор планує випускати нові маркери в міру зростання попиту та паралельно виводити з обігу фіатні долари для збереження балансу на ринку.

Про плани з випуску цифрової валюти влада Багамських островів заговорила ще у червні 2018 року. Тоді міністр фінансів Петер Тернквест наголосив на важливості розробки нового цифрового платіжного сервісу для невеликих островів через скорочення присутності комерційних банків.

Тестування CBDC розпочалося у грудні 2019 року. А у квітні 2020-го на балансі центробанку перебували монети Sand Dollar на суму $48 тис. Їх випустили у рамках пілотного проєкту.

“Надалі регулятор передбачає використовувати CBDC за межами країни. Для цього монета повинна бути сумісна з іншими світовими валютами”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що Народний банк Китаю оголосив про завершення п’ятирічної роботи над офіційною криптовалютою країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram