Новини
15 Травня 2020
969

Азійський банк розвитку: Втрати глобальної економіки через пандемію сягнуть $8,8 трильйона

Найбільше постраждають країни, в яких суворі обмеження призвели до різкого падіння внутрішнього попиту

У 2020 році втрати глобальної економіки через пандемію коронавірусу складуть від $5,8 трлн до $8,8 трлн, або від 6,4 до 9,7% світового ВВП, якщо держави не приймуть необхідні заходи, про це йдеться у повідомленні Азійського банку розвитку (АБР).

Зазначається, що АБР вдвічі погіршив свій прогноз, який надавав ще у квітні, оскільки обмеження, що продовжують діяти у багатьох країнах негативно впливають на економіку.

За прогнозом банку, найбільше постраждають країни, в яких стався спалах захворювання та введені суворі обмеження, що призвело до різкого падіння внутрішнього попиту. “Також від пандемії постраждають країни з відкритою економікою й ті, економіка яких залежить від туризму та експорту сировинних товарів”, – йдеться у повідомленні.

Додається, аби знизити можливі втрати, країни повинні стримувати поширення коронавірусу. “Для цього у них повинно проводитися тестування необхідної кількості осіб і вистачати засобів захисту й медичного обладнання, а також усі повинні дотримуватися ізоляції та соціальної дистанції”, – зазначили у компанії.

Крім цього, щоб уникнути довгострокових негативних наслідків для економіки, урядам слід надавати підтримку сім’ям, що потребують допомоги та підприємствам.

“Якщо країни вживатимуть запобіжних засобів, то їм вдасться знизити можливі збитки від пандемії COVID-19 на 40%, скоротивши втрати глобальної економіки до $5,4 трлн, або 5,9% світового ВВП”, – прогнозують в АБР.

Нагадаємо, за оцінкою аналітиків JPMorgan Chase & Co, збиток світової економіки від пандемії коронавірусу в найближчі два роки складе $5,5 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram