Новини
23 Травня 2019
620

Азійські ринки акцій впали до 4-місячного мінімуму

Відтік капіталу за тиждень склав 58 млрд ієн ($52,6 млрд)

Азійські фондові індекси (АФІ) 23 травня продемонстрували переважно негативну динаміку за підсумками торгової сесії на фоні невизначеності, що зберігається навколо торгової війни між США та Китаєм, повідомляє Reuters.

З макроекономічної статистики в Японії був опублікований індекс ділової активності в промисловості, який в травні склав 49,6 пункту в порівнянні з 50,2 пунктами місяцем раніше. Також вийшли дані за чистими вкладеннями нерезидентів у акції японських компаній, згідно з якими відтік за тиждень склав 58 млрд ієн ($52,6 млрд) у порівнянні з притоком у розмірі 1427,4 млрд ієн ($1295,5 млрд) місяцем раніше.

У Сингапурі був оприлюднений індекс споживчих цін, який у квітні збільшився на 0,8%, що зійшлося з очікуваннями аналітиків.

“Необхідно продовжувати пом’якшувати грошово-кредитну політику в країні. Регулятор почне згортати м’яку грошово-кредитну політику, тоді, коли це буде потрібно”, – прокоментував агенції заступник керуючого Банку Японії Масайоші Амамія.

Японський індекс Nikkei-225 просів на 0,62%, китайський Shanghai Composite впав на 1,36%, гонконгівський Hang Seng також був у червоній зоні (1,58%), південнокорейський KOSPI втратив 0,16%, а австралійський S&P/ASX 200 зменшився на 0,29%.

У лідерах зростання в складі австралійського індексу S&P/ASX 200 були акції Aristocrat Leisure і CSR, які збільшилися на 7,52% і 6,44% відповідно. У лідерах зниження були папери Galaxy Resources і Ocorobre, які просіли на 5,86% і 4,45% відповідно.

У лідерах зростання в складі японського індексу Nikkei 225 були акції Maruha Nichiro і Asahi Group Holdings, що додали 3,96% і 2,39% відповідно. А найнижче впала ціна на акції TDK і Dainippon Screen, які втратили 6,90% і 5,68% відповідно.

Акції японських високотехнологічних компаній Advantest і TDK впали більш ніж на 4%.

Як зазначає Reuters, після новин про те, що Міністерство юстиції США рекомендувало заблокувати операцію з придбання фірми Sprint з боку T-Mobile US, курс акцій телекомунікаційної компанії SoftBank Group знизився на 5,6%.

Під тиском перебували папери нафтогазового сектора. Акції Inpex та Japan Petroleum Exploration втратили в ціні більше 1%. Акції японського дискаунтера Nishimatsuya Chain підскочили на 4,6% після того, як він відзвітував про збільшення травневих зіставних продажів на 7,5%.

Папери четвірки австралійських кредиторів Westpac, Australia & New Zealand Banking, Commonwealth Bank, і National Bank of Australia закрилися на червоній території.

Як відомо, японські телекомпанії SoftBank і KDDI оголосили в середу, що відкладають раніше запланований початок продажів нових моделей смартфонів виробництва компанії Huawei. Вони прийшли до висновку, що не можуть гарантувати безпечне і надійне використання цих гаджетів

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram