Новини
31 Січня 2020
997

Автоконцерн PSA Group разом із Total SA вироблятимуть акумулятори для електромобілів

До 2030 року загальні інвестиції у спільний проєкт складатимуть близько 5 мільярдів

Французька PSA Group (випускає автомобілі Peugeot і Citroen, а також DS, Opel і Vauxhall) разом із виробником акумуляторів Saft, який належить нафтовій компанії Total SA, оголосили про створення проєкту з виробництва акумуляторів для електромобілів у Європі, про це йдеться у прес-релізі Total.

У компанії зазначили, що реалізація проєкту потребує інвестицій у розмірі приблизно €5 млрд до 2030 року. На будівництво пілотного заводу у Нерсак, PSA і Saft інвестують €200 млн на першому етапі.

“Підприємство розташовуватиметься на території заводу з виробництва акумуляторів Saft. Відкриття нового заводу заплановано на середину 2021 року”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що згодом компанії ухвалять рішення про будівництво ще двох заводів – у Франції та Німеччині. Загальна потужність нових підприємств складе 48 ГВт. На них вироблятиметься 1 млн акумуляторів на рік, що складе приблизно 10-15% європейського ринку.

Створене PSA і Saft спільне підприємство Automotive Cell Company (на пілотному етапі компаніям належатиме по 50% в СП, після запуску повномасштабного виробництва частка Saft скоротиться до 33%) зможе отримати також й державну допомогу у розмірі близько €1,3 млрд.

Так, у грудні минулого року Європейська комісія схвалила плани семи держав виділити в цілому €3,2 млрд на субсидії для проєктів спільного інтересу (Important Projects of Common European Interest) з виробництва елементів акумуляторних батарей для електромобілів.

Раніше Investory News писали, що General Motors та південнокорейська LG Chem заявили про створення спільного підприємства в Огайо з виробництва акумуляторів для електромобілів із загальним обсягом інвестицій в $2,3 млрд.

У свою чергу німецький автомобілебудівний концерн Volkswagen розпочав виробництво власних акумуляторних батарей для електромобілів. Пілотний завод відкрито у місті Зальцгіттер (федеральна земля Нижня Саксонія) для виготовлення невеликих партій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram