Новини
17 Листопада 2022
470

Австралійський мільярдер вкладає $500 мільйонів у відновлення України

Розмір фонду може сягнути $100 мільярдів

Австралійський мільярдер Ендрю Форрест інвестував $500 млн у створений ним інвестиційний фонд відновлення України, пише BBC.

Очікується, що розмір фонду може сягнути від $25 млрд до $100 млрд.

Ендрю Форрест — засновник Fortescue, однієї з найбільших гірничодобувних компаній у світі. Його капітал оцінюється в $17,6 млрд. Форрест — великий інвестор у водневі технології.

Форрест має намір інвестувати кошти фонду в енергетичну інфраструктуру України, зокрема відновлювану енергетику та телекомунікації.

“Капітал буде доступний у той момент, коли російські війська буде виведено з території України”, — прокоментував Форрест.

Фонд уже проводив консультації з головою інвестиційного гіганта BlackRock Ларрі Фінком, який розмовляв із президентом Зеленським та обіцяв допомогу у залученні капіталу в Україну.

З початку роботи над інвестиційним фондом на початку березня Форрест обговорював план з інвестицій в Україну з низкою світових лідерів, зокрема президента США Джо Байдена, тодішнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона і президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, на платформу Advantage Ukraine подано понад 370 запитів. Іноземні інвестори зацікавлені у розвитку нашої країни не дивлячись на війну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram