Новини
14 Лютого 2020
765

Авіакомпанія Delta інвестує $1 мільярд на боротьбу зі зміною клімату

Delta стане першою у світі авіаційною компанією з нейтральним рівнем викидів вуглецю

Американська авіакомпанія Delta Air Lines заявила, що протягом наступного десятиліття інвестує $1 млрд в ініціативи, які обмежать вплив глобальних авіаперевезень на навколишнє середовище. Тим самим вона стала першою авіакомпанією, яка взяла на себе зобов’язання такого масштабу, пише Reuters.

На авіаційну галузь припадає приблизно 2% глобальних викидів вуглекислого газу. Delta Air Lines розробила план з досягнення нейтрального зростання стосовно викидів вуглецю з 2020 р., всупереч прогнозованому збільшенню повітряних перевезень.

Авіакомпанія вжила додаткових заходів щодо зниження впливу на викиди вуглецю за допомогою різних способів, від ліквідації одноразових пластиків до інвестицій в біопаливо і придбання більш економічних літаків.

Завдяки цим новим інвестиціям Delta має намір стати першою у світі авіакомпанією з нейтральним рівнем викидів вуглецю, допомагаючи фінансувати дослідження та проекти, пов’язані з технологіями чистого повітря і скороченням викидів вуглецю і відходів.

Авіакомпанія не надала подробиць про те, як вона буде вкладати гроші.

На сьогодні, пише агенція, в авіакомпанії не так багато швидких варіантів зниження вуглецевого сліду. Біопалива не вистачає, і на його розробку підуть роки, і немає ніяких безпосередніх перспектив для новіших реактивних двигунів, які будуть більш економічними, ніж ті, які в даний час є на ринку.

В авіакомпанії говорять, що невеликі кроки, такі як одномоторне рулювання і використання легших матеріалів, скорочують приблизно 1% — 2% викидів у рік, але необхідно зробити більше.

За відсутності більш ефективних короткострокових варіантів галузь взяла на себе програму компенсації викидів вуглецю, яка дозволяє авіакомпаніям інвестувати в перевірені екологічні проекти для компенсації своїх викидів.

Наприклад, раніше Delta зобов’язалася обмежити викиди парникових газів на рівні 2012 р.

“Ми знаходимося в дорозі, і хоча сьогодні у нас немає відповідей на всі питання, ми знаємо, що наш масштабний план, поряд з інвестиціями часу, талантів і ресурсів, значно вплине на планету і забезпечить стійкість нашого бізнесу протягом десятиліть”, — зазначив головний виконавчий директор Delta Ед Бастіан.

Як писали раніше Investory News, уряд Великої Британії заявив, що планує перенести на п’ять років раніше заборону на продаж у країні нових автомобілів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ), зокрема гібридні двигуни, — з 2040 на 2035 р.

Також нагадаємо, що світова економіка щодня втрачає $8 млрд через забруднення повітря від горіння викопного палива. Це $2,9 трлн, або майже 3,3% світового ВВП.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram