Новини
4 Травня 2020
1 180

Авіакомпанія Air France отримає держдопомогу в розмірі €7 мільярдів

Підтримка буде здійснюватися у формі гарантії по кредитах компанії французькою державою

Наглядовий орган Європейського Союзу з питань конкуренції затвердив французьку державну допомогу в розмірі €7 млрд ($7,65 млрд) авіакомпанії Air France, повідомляє Reuters.

Ця підтримка дозволить пом’якшити економічний шок від пандемії коронавірусу.

“Французькі гарантійні та акціонерні позики на €7 млрд забезпечать Air France ліквідністю, яка терміново необхідна для протистояння наслідкам спалаху коронавірусу”, — заявила глава наглядової ради Маргрет Вестагер.

Європейська комісія наголосила на важливості Air France для економіки Франції й ту роль, яку вона зіграла в репатріації громадян і транспортуванні предметів медичного призначення. Компанія має понад 300 літаків.

Комісія заявила, що підтримка буде здійснюватися у формі гарантії по кредитах компанії французькою державою.

Урядам Франції та Нідерландів належить близько 14% групи Air France-KLM, яка була створена в результаті злиття двох національних перевізників у 2004 р.

Як писали раніше Investory News, німецька авіакомпанія Lufthansa втрачає близько €1 млн на годину через пандемію коронавірусу COVID-19. Авіакомпанія перевозить близько 3 тис. пасажирів на день, показник до епідемії досягав 350 тис.

Нагадаємо, британський лоукостер Flybe оголосив про зупинку своєї роботи. Причина — фінансові труднощі, з якими авіакомпанія почала стикатися ще декілька років тому, але з часом становище дедалі погіршувалося.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram