Новини
25 Вересня 2020
853

Аукціони з продажу об’єктів великої приватизації на час карантину заборонені

Контролювати процесом приватизації буде профільний комітет Верховної Ради

Відсьогодні, 25 вересня в Україні набирає чинності закон №853-IX про заборону аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації на час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України (КМУ).

“Тимчасово, на період встановлення Кабінетом міністрів карантину та обмежувальних заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, аукціони з продажу об’єктів великої приватизації не проводяться”, — йдеться в документі.

Документ передбачає і парламентський контроль за приватизацією держмайна. Його здійснюватиме комітет Верховної Ради України (ВРУ), до предмета відання якого належать питання приватизації державного та комунального майна.

Комітет, відповідно до закону, отримує право вносити на розгляд ВРУ пропозиції щодо змін і доповнень до чинного законодавства з приватизації. Також він заслуховуватиме звіт про роботу Фонду державного майна і про хід приватизації, а також посадових осіб Кабінету міністрів, міністерств і відомств з питань приватизації.

Як відомо, у проекті плану дій уряду на 2020 р. передбачається приватизація до кінця року АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (ОГХК), ПАТ “Одеський припортовий завод”, єдиних майнових комплексів ДП ​​”Завод” Електроважмаш” і “Вугільна компанія “Краснолиманська”, а також ПрАТ “Президент-готель”.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 822 “Про затвердження порядку формування і використання електронного каталогу”. Цей документ регулює роботу першого державного онлайн магазину Prozorro Market і розкриває його повний потенціал для бізнесу і держави.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram