Новини
23 Квітня 2020
1 002

Аудиторія Zoom за три тижні зросла на 50%

Кількість постійних користувачів досягла 300 мільйонів осіб

Фото: Olivier Douliery

Число щоденних користувачів сервісу відеоконференцій Zoom для проведення онлайн-нарад збільшилася за останні три тижні на 50% і склало 300 млн осіб. Про це повідомляє Reuters з посиланням на доповідь компанії.

За інформацією агенції, сервіс продемонстрував зростання числа користувачів, всупереч побоюванню ряду корпорацій та національних урядів про ненадійність захисту персональних даних в Zoom. Так, МЗС ФРН обмежив використання своїми співробітниками сервісу компанії з міркувань безпеки. Влада Тайваню у квітні також заборонили держслужбовцям спілкуватися за допомогою Zoom.

За даними британської газети Financial Times, сенаторів у США теж попросили відмовитися від Zoom при проведенні робочих зустрічей в онлайн-форматі. При цьому в Пентагоні, зазначила агенція, продовжують використовувати сервіс, а в Міністерстві внутрішньої безпеки країни вважають, що компанія Zoom знає про проблеми у сфері безпеки та активно працює над їх усуненням.

На початку квітня газета The Washington Post поінформувала, що кілька тисяч записів приватних відеодзвінків, здійснених через Zoom опинилися у відкритому доступі в інтернеті. Раніше агенція Bloomberg повідомляла, що житель американського міста Сакраменто (штат Каліфорнія) подав до суду на компанію за нібито розголошення конфіденційної інформації третім особам.

Популярність Zoom особливо зросла на фоні пандемії коронавірусу та переходу співробітників компаній по всьому світу на віддалену роботу. В результаті вартість акцій сервісу з початку року збільшилася більш ніж у два рази.

Компанія зі штаб-квартирою в Сан-Хосе була заснована у 2011 р. американським бізнесменом китайського походження Еріком Юанем. Статок підприємця, за оцінкою журналу Forbes, нині оцінюється в $7 млрд.

Як писали раніше Investory News, Google заблокував доступ до Zoom на комп’ютерах своїх співробітників. У компанії говорять, що причина заборони — проблеми з безпекою сервісу.

А от згідно з дослідженням компанії GlobalLogic, за березень на фоні карантину попит на сервіси для відеоконференцій виріс більше ніж у 7 разів. В Україні, з моменту початку офіційного карантину, — у 5 разів. Найпопулярнішим сервісом для відеодзвінків як в Україні, так і у світі став Zoom.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram