Новини
4 Серпня 2021
682

Атаку Китаю на власні компанії пояснили

Багато іноземних інвесторів невірно оцінюють ситуацію в країні

Фото: Kim Kyung-Hoon

Відомий інвестор, мільярдер, засновник інвесткомпанії Bridgewater Associates Рей Даліо пояснив атаку влади Китаю на власні компанії, що продовжується декілька останніх місяців, пише CNBC.

На думку Даліо, дії Пекіна не мають на меті придушити розвиток деяких секторів національної економіки, в першу чергу високих технологій та освіти, а спрямовані на зниження рівня нерівності в країні.

При цьому Даліо підкреслює, що не вважає ухвалені китайським урядом заходи антикапіталістичними. Багато іноземних інвесторів, які передумали вкладатися в китайські компанії, що виходять на західні біржі, невірно оцінюють ситуацію в країні та “упускають те, що відбувається в ній насправді”.

Коментарі Даліо прозвучали на фоні заходів, які Китай вживає щодо чергової своєї компанії — агрегатора таксі Didi, який провів IPO на Нью-Йоркській біржі. Пекін почав перейматися можливим витоком персональних даних пасажирів і водіїв і пригрозив компанії великими штрафами й тимчасовою забороною на роботу.

У відповідь Didi оголосила про рішення провести процедуру делістингу і добровільно піти з американської біржі.

Крім того, поведінка Пекіна призвела до масштабного розпродажу акцій китайських технологічних корпорацій на біржі Гонконгу та на майданчиках материкового Китаю. За два дні наприкінці липня індекс біржі Гонконгу Hang Seng впав на 8%.

Нагадаємо, акції китайських компаній, що працюють у сфері відеоігор, різко подешевшали через статтю державного ЗМІ, в якій ігри назвали “духовним опіумом”. Публікація викликала серйозне падіння акцій ігрових компаній на початку торгів вівторка, 3 серпня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram