Новини
30 Квітня 2021
705

AstraZeneca вдвічі збільшила квартальний прибуток

Акції компанії зросли на понад 4% на фоні новин про фінансову звітність

За перший квартал 2021 року виторг від продажу вакцини від COVID-19 британсько-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca становить $275 млн, всього було продано 68 млн доз. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

За вказаний період виторг зріс на 15%, до $7,3 млрд, а чистий прибуток — вдвічі, до $1,6 млрд. “Зростання виторгу забезпечили першою чергою хороші продажі препаратів для лікування онкологічних захворювань (показник цього підрозділу зріс на 20%) і препаратів для лікування діабету, серцево-судинних захворювань і захворювань нирок (зростання на 19%)”, — йдеться у повідомленні.

Після публікації звітності акції компанії збільшилися на понад 4%.

AstraZeneca пообіцяла, що не отримуватиме прибуток від продажів вакцини до закінчення пандемії, компанія продає препарат за собівартістю.

Минулого тижня Johnson&Johnson, яка також пообіцяла не заробляти на вакцині до кінця пандемії, повідомила про продажі вакцини за перший квартал на $100 млн. Своєю чергою інші фармкомпанії, Pfizer і Moderna, які не давали таких обіцянок, прогнозують виторг від продажу вакцини за рік на рівні $15 млрд і $18,4 млрд відповідно.

Вакцина від AstraZeneca схвалена у 78 країнах. У березні вакцинація була припинена у декількох країнах через можливий зв’язок застосування цього препарату з випадками тромбозу. Однак з того часу більшість країн відновили вакцинацію, регулятори також радять це.

У США вакцина AstraZeneca поки не схвалена Управлінням з контролю якості продуктів і лікарських препаратів. Компанія повинна була подати заявку на схвалення у середині квітня, проте у підсумку цей термін перенесено на середину травня.

Як пише The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела, у неї виникли проблеми зі збором усіх необхідних для цього документів. Серед них — повні дані щодо вакцинації у Великій Британії за чотири місяці, враховуючи дані щодо ефективності, безпечності тощо.

Раніше Investory News писали, що наприкінці квітня Європейська комісія запустила юридичну процедуру проти компанії AstraZeneca за зрив виконання контракту на постачання вакцин проти коронавірусу в Євросоюз.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram