Новини
11 Січня 2022
944

Associated Press запустить власний NFT-маркетплейс для продажу фотографій

Торгова платформа розпочне роботу 31 січня

Агенція Associated Press (AP) оголосила про створення платформи для продажу NFT робіт своїх фотожурналістів. Видання займеться цим у співпраці з компанією Xooa.

Вихід AP на ринок NFT дозволить колекціонерам “придбати відзначену нагородами сучасну та історичну фотожурналістику інформаційного агентства”. Видання не уточнює, за якими цінами продаватимуться токени.

Система продажів NFT буде побудована на “екологічно чистому” блокчейні Polygon, зазначає AP. Кожен лот міститиме інформацію про місце та дату знімка, а також про використане обладнання та налаштування камери.

Перша колекція з’явиться на платформі 31 січня, в ній будуть представлені NFT з фотографіями космосу, війни, природи тощо. Одним із перших лотів стане фотографія Одеда Балілті, на якій показано протистояння жінки та ізраїльських силовиків у поселенні Амона. Знімок отримав Пулітцерівську премію.

Покупці зможуть оплачувати NFT на ринку за допомогою кредитних карток або ефіру, каже AP. Першим підтримуваним гаманцем стане MetaMask, проте видання планує додати інші, такі як Fortmatic, Binance та Coinbase.

Для покупки віртуальних токенів формуватимуться віртуальні черги. Якщо покупці захочуть перепродати NFT, вони зможуть це зробити на вторинному ринку сайту. Також деякі конкретні зображення “матимуть підвищений дефіцит для збереження їхнього статусу”.

Продаж NFT використовуватиметься для фінансування журналістської діяльності, також видання отримуватиме дохід від перепродажу лотів на торговому майданчику, за який стягуватиметься комісія в 10%. Фотографи отримуватимуть частину зібраних доходів, проте їхня частка не була розкрита.

Нагадаємо, згідно з даними на 28 грудня 2021 року обсяг торгів NFT зріс до $13 млрд і показав стрімке зростання у 40000% до показника 2020 року.

Investory News дізналися про кращі NFT-платформи та практичні способи використовувати токени. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram