Новини
24 Травня 2022
615

“Артемсіль” зупинило роботу через бойові дії в регіоні

Вимушений простій загрожує дефіцитом продукції 

Держпідприємство “Артемсіль” (Соледар Донецької обл.), найбільший виробник солі в Європі, на невизначений час зупинило роботу через бойові дії російських військ, повідомив в.о. директора підприємства Віктор Юрін у коментарі “Вільному радіо”.

“Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйновано адміністративну будівлю. Були прямі потрапляння в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не наражаємо людей на небезпеку. Тим паче більшість жителів Соледара, працівників ДП “Артемсіль” уже евакуювалися”, — розповів керівник підприємства.

“Артемсіль” припинила роботу у квітні через зупинення роботи залізниці в регіоні, і всі доступні до вивезення запаси було відправлено у торговельні мережі ще у квітні.

“Нашу вузлову станцію Сіль, куди ми підтягували вагони зі своїх під’їзних колій, регулярно обстрілюють. “Артемсіль” здебільшого орієнтована на відвантаження продукції залізничним транспортом. Автотранспортом ми можемо вивозити лише незначну її частину… А якщо залізниця не працює, ми також фактично не можемо”, — пояснив Юрін.

Через зупинення підприємства Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону до закінчення бойових дій у регіоні.

“Для того, щоб сіль була у продажу, її потрібно виробляти. У якихось магазинах наша сіль, напевно, є. Я у Києві, у Вінниці зустрічав. Зате з’явилася турецька, румунська сіль… Доки точаться бої, доведеться заміщати нашу сіль імпортованою”, — підсумував директор “Артемсолі”.

Нагадаємо, що аграрії залучили понад 28 мільярдів гривень кредитів. Кредитні гроші отримано на пільгових умовах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram